maanantai 23. toukokuuta 2011

Suihkulähde


Viime syksynä siivosin (ja taas laajensin..) suihkulähdettä. Samassa rytäkässä istutin uuden paljun ja sulattelin siitä yhden reunan. Silloin en saattanut itseäni hermoromahduksen partaalle, vaan siirsin tunnekuohun kevääseen.
Jos käydään kuvakuvalta läpi mitä kevätpuuhiin on kuulunut tähän asti.


Tältä näytti lähtötilanne. Allasta on jo tyhjennetty lapsityövoiman avulla. Tässä sitä seisottiin ja tuijotettiin.. Mistäköhän nurkasta sitä alottaisi?


Allas on pestynä, tukkipuu nostettu ylös, kurjenmiekat istutettu ja osa kivistä ladottu. Tukin vasemmalla puolen olevat kivet ovat vanhoja kiuaskiviä.


Pullonkin uskalsi jo tuoda kesäteloille. Ihan pikkaisen kuopaisin tuon kuivanmaantukin takaa nurtsia pois ja  istutin sinne saniaisia. Jotta varjostavat pulloa ja peittävät vesiletkun ;)
Kärhökin on selvinnyt talvesta! Jipii!! Istutin sen tuonne taustalla näkyvän pylvään (amppelipylväs) juurelle. En tiedä onko ollut avuksi, mutta laitoin kärhön juurelle syksyllä havuja.


Aloimma sitten täyttöpuuhiin ja tässä näkyy vähän systeemiä. Laitan myöhemmin tuon pumpun tukin alle, pois näkyvistä.


Ja se letku mikä tuolta pumpusta lähtee päätyy tänne. Kirkas letku voisi tietysti olla huomaamattomampi, mutta luultavasti nuo saniaiset kasvaa tuosta hiukan ;)


Ja täältähän tuota letkua ei juuri huomaa :)
Niin! Ja Kurkinen on nyt laskeutunut vesistön äärelle!


Tässä vielä tuo wannabee-kanto ja liskopatsas. Epäilen kyllä, että lisko etsii vielä paikkaansa ja "kannon" päälle tulnee kukkapurkki tms. Tuo on muuten samoja lehtikuusilaattoja, joita laitoin kasvihuoneen lattiaksikin. Vanhempien takapihalta :)
Näitä asetellessa mietin, että ei tämä niin kamalan kallis harrastus ole. En ole tainnut tähän ostaa kuin tuon liskopatsaan, altaan, pumpun, paljun ja jotain pieniä tykötarpeita (esim. levänestoaine). Kaikki muu on maailmalta haalittua... Kasvit tietysti, mutta jos olisi näin suuri kukkapenkki, niin kyllä sekin melkoisen hintavaksi tulisi.
Komsii, komsaa.. Tai savolaisittain; voip olla, mutta voip olla olemattakii :D


Ja sitten testataan käytännössä pähkäilemäni teoria. Heureka! Se toimii!!
Konna on kiven takana Kurkista piilossa ja miettii uskaltaisiko pulahtaa..


Tässä näkyy murheenpaikka. Vaikka systeemi toimii, niin tämä on ru-ma!! Voi itkunkiekaus ja perskurkkanan rääppeet!!
Huomenna lähden kivenhakureissulle ja rakennan tuohon jonkun kivikasasydeemin. Ja on siitä sekin hyöty, että allas vetää vähemmän vettä kun sen täyttää kivillä ;D


Ei yhtään huono korentoperspektiivistä katsottuna!


Kurkinen chillaa

2 kommenttia:

  1. Hieno kurki! Itsekkin olen vääntänyt kerran sellaisen pajusta, mut ei ollu kyllä noin hieno :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :)
    Tuo risu tuntuu ainakin itselle helpommalta materiaalilta kuin paju.

    VastaaPoista