perjantai 27. toukokuuta 2011

Pullotetut yrtit

Idea lähti täältä. Ja täällä on myös vaikka mitä!! Ja googlettamalla vaikkapa sanoilla window farm löytyy lisää. Kotimaisiltakin sivuilta löytyy ikkunapuutarhureita. Noissa muovipulloviljelyksissä on potentiaalia vaikka mihin. Ihan mahtavaa! Tutustukaa vaikka kastelujärjestelmään.
Minun versioni on aika pelkistetty. Mutta omasta mielestä tuo on jopa kaunis.. Pulloissa on Järvikylän kasvattamia yrttejä. Timjami ja oregano.


Minulla oli nyt ensihätään kaksi pantitonta muovipulloa, mutta kyllä näitä varmasti lisää "siunaantuu".  Pullonsuun ympärille kiepautin rautalankaa ja ripustin sen kasvihuoneeseen roikkumaan. Näitähän voi laittaa ihan mihin vaan!! Esim. grillikatoksessa voisi olla tuoreet maustepötkylät ihan käden ulottuvissa, keittiön ikkunalla, parvekkeella tai vaikka puuhun laittaa roikkumaan..
Homma hoituu helposti!


Ensin ikkuna-aukot pulloihin. Jos on kaupan valmiita yrttejä, niin kannattaa mallata ruukun kanssa minkä kokoisen aukon leikkaa. Voi tietysti piirtää aukon ensin tussilla..


Sitten on hyvä mallata pullonsuuta pohjaan. Ettei vain lipsahda reikä liian isoksi. Yritin saksilla nyrhiä, mutta eihän siitä tullut yhtään mitän. On kuulkaas kovaa muovia tuo pohja vaikka reunat on niin pletkut.. Mies sitten porasi reijän pohjaan. Helppo homma, kuulemma ;)


Sitten työnnetään pullonsuu  pohjaan tehdystä aukosta sisään ja laitetaan korkki paikoilleen. Jos ripustat samoinpäin kuin minä, niin reikä alimman pullon pohjassa voisi olla hyvä.
Eikä siinä muuta kuin istuttelemaan ja ripustamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti