sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Mansikkamäellä omenapuu


Omenapuu on ansainnut pientä hemmottelua taannoisen rusakkoraatelun jäljiltä.
Haravoin katteen pois, möyhin mullan ja kitkin katteen alle ujuttautuneet sitkeät rikkaruohot. Kanttasin myös reunat. Tämän jälkeen kärräsin kottikärryllisen multaa puun juurelle.
Kasvimaalla on mansikkamaa kärsinyt talven aikana melkoisia vaurioita, joten päätin luovuttaa alueen pavuille. Nyppäsin hengissä olevat mansikat mukaan ja leikkasin mansikkakankaasta sopivankokoisen palan omenapuun juurelle. Sovittelin kankaan Fiskarseja käytellen Sariolan ympärille. Mansikat ja krookuksen sipulit istuttelin aiemmin tehtyihin mansikoiden istutusaukkoihin. Kiviä ja betonilehden laitoin painoksi ja koristeeksi.
Kovin on pikkaisia vielä nuo mansikantaimet, mutta eiköhän ne sieltä nouse :)
Jäi viime kesänä laittamatta kuvat kasvihuoneen kynnyksestä. Tein sen ihan itse betonista :)


Tässä näkyy ongelman ydin. Ovi ei aukene tarpeeksi ja rikkaruohot puskee sisälle.


Kaivoin nurmikon pois.


Laitoin pohjalle hieman hiekkaa ja tein pussin ohjeen mukaan sementtilällyä kottikärryllisen.


Kaadoin puolet lällystä kuoppaan ja asettelin metalliverkkoa vahvikkeeksi.


Kivoin vaihe oli kivien asettelu! Minulla oli suuret suunnitelmat kuvion suhteen, mutta -saippuatermiä käyttääkseni- kiisselöityminen eteni vinhaa vauhtia.. Eli KIIRE!! Aika hassua; kun teen betonilehtiä, niin kovettuminen kestää tuskallisen kauan. Nyt kun ei olisi ollut väliksi kovettua meni salamavaihde heti päälle.. ärrinmurrin..
Tuollaisen sädekuvion sain aikaiseksi. Loput sementit kauhoin oven vierustan helmoihin ja painelin sinnekin kiviä. Tarkoitus olisi tehdä kaikki helmat samaan tyyliin.
Viimeisiä kiviä paukutin vasaran kanssa paikoilleen. Sen jälkeen raaputin vielä vuosilukua, mutta siitä ei enää saanut kovinkaan syvää..


..ja eihän se sieltä juurikaan erotu. Mutta kynnys on talven jälkeen yhä ehyt ja palvelee toimessaan erinomaisesti :)


Nyt malttamattomana odotan suihkulähteen kimppuun pääsemistä. Jäi syksyllä homma vähän vaiheeseen...  Ostin nupullaan olevan kääpiökurjenmiekan, joka on aivan ihana!! Alkoi kukkia jo vaikka on vieläkin ruukussaan. Kukinta on kestänyt yhtä kauniina jo toista viikkoa! 
Toivottavasti on kova leviämään, sillä en raskinut ostaa kuin yhden, kun oli vähän muutakin ostoslistalla. Tämä oli hyvä heräteostos :)
Jospa ensi viikolla ei tulisi liikaa räntää ja rakeita, että pääsisi  läträämään..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti