keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Huminalanka

En voi sietää verkkoja!!! Ne ovat hankalia ja vähintäänkin inhoittavia eläimille. Pensaat pitäisi pussittaa verkoilla ennen kuin niistä on hyötyä. Meidän kaksimetriä korkea punaherukkapensas on aika haastava pussitettava. Eli noukänduu!
Linnut oppivat nopeasti menemään alakautta apajille. Ja kun ne sitten säikäyttää niin paniikki on valmis. Siis minulla... Kammoan linnun irroittamista. Yhtään sen paremmin ei suju vaurioituneen linnun kärsimysten lopettaminen. Vatsaa vääntää, ahdistaa ja pyörryttää.. Sellainen lälläri minä olen ;)


Kuitenkin niitä marjoja tekisi mieli saada itsekin.. Räkläparvi putsaa isonkin pensaan hetkessä!
Viime vuonna kuulin tuosta linnunpelättimestä nimeltään Huminalanka ja päätin tehdä taktisen siirron puolustuksessa räkliä vastaan. Tuohan on aivan naurettavan helppoa, mikäli se toimii!
Huminalanka viritetään esim. keppien väliin tiukalle. Kepit voivat olla 3 - 6 metrin etäisyydellä toisistaan. "Värisee ja humisee jopa pienessä tuulenvireessä tavalla jota linnut eivät voi sietää." Sanotaan pakkauksessa. Ja koska ääni vaihtelee, niin linnut eivät kuulema totu sen ääneen.
Nyt onkin tarkoituksena viritellä langat jo olemassa oleviin istutustukiin. Etupihalla on vadelmilla tukipuina heinäseipäät, joiden väleihin huminalankaa on helppo kiepauttaa. Marjapensaat saa suojattua kasvihuonetta hyväksikäyttäen. Langan toisen pään voi kiinnittää kasvihuoneen seinään..

JA EIKÄ SIINÄ VIELÄ KAIKKI!!!! "Pitää loitolla myös jänikset ja muut tuhoeläimet"! Minulla on ollut pientä kahnausta rusakoiden kanssa. Monenmoista suojattavaa on tullut pihalle raijattua..
Ainakin olo oli autuas, liekkö ilmekin sen mukainen, kun luin paketista tästä rusakkokarkoittimesta. Piti ihan hihitellä hyllyn takana, kun ajattelin rusakoita korviaan pitelemässä ja kuolatippa suupielessä omenapuitani kaihoten vaklaamassa. Ja jos samaan porukkaan liittyy fasaanit niin eipä itketä ollenkaan..
Noh, tulipa taas haaveiltua. Loppukesästä nähdään meneekö rusakon turpa ristiin ja kumpi saa makeammat naurunräkätykset; räklät vai minä??

4 kommenttia:

 1. Hei! Ostin minäkin tätä huminalankaa ja olen kiristänyt sen mansikkamaalle. Onko sinulla jo kokemuksia toimiiko se? Olisi tosi mahtavaa jos ei enää tarvitsisi tehdä hankalia verkkovirityksiä.
  Kerrotko kokemuksistasi.
  Mielenkiinnolla odottaen Ulla

  VastaaPoista
 2. Minulla on nyt toista kesää käytössä ja on toiminut kohtalaisen hyvin. Pari räklää oli taas napsinut pensaasta raakileita, mutta kun laitoin yhden langan lisää ja kiristin vanhoja kireämmälle niin niitäkään ei taas ole näkynyt.
  Olen ollut ihan tyytyväinen, sillä verkonkin ali räklät pääsivät välillä napsimaan.. Ja miten hankala viritys se verkko on!!!
  Ilmeisesti narut tarvitsevat kiristämistä (minulla narut olivat talven paikoillaan) ja/tai lisäyksiä.. TAI sitten jos poistaa narut talveksi. Mutta eipä kyllä ole rusakoita näkynyt pihamaalla!?!?

  VastaaPoista
 3. No, mites on, onko huminalanka ajanut asiansa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimii kun ottaa langat pois talveksi ja laittaa takaisin ennen marja-aikaa :)

   Poista