tiistai 24. toukokuuta 2011

Bodybuildingiä suihkulähteellä

Eiliseltä jäänyt ikävä ongelma oli tämä:


Reuna on tosi ruma ja allasmuovia näkyy ihan liikaa!
Ongelman korjaamiseksi vaadittavat isommat kivet oli pihasta päässeet loppumaan, joten aamusta peräkärryn kanssa reissuun. Jokunen kivi ja oksankarahkakin tarttui mukaan.
Kun aloin purkaa rakennelmaa huomasin, että olen saanut tohoiltua huopaan muutaman reijän. Vesi valui niistä iloisesti pois.. No, samalla tohinalla sen korjaus menisi. Varmaankin.


Eli kivet pois ja kurkistus mattojen alle. Kosteaa oli! Onneksi huopapaloja on vielä, joten työnsin niitä pari kerrosta päällimmäisen huovan alle. Sitä ennen lisäsin multaa reunoille, jotta saisin korkeamman kourun rakennettua vedenkulkua varten.
Ihan varovaisesti lämmitin vielä kuumailmapuhaltimella, että kerrokset tarttuisivat toisiinsa. Siis todella varovaisesti...


Ja sitten alkoi bodybuilding. Ja hieman bodybalanceakin tarvittiin.. Isoimmat (ja rumimmat) kivet pohjalle. Niiden päälle sitten sovittelua isommista jne.
Olis taas voinut olla se askelmittari. Tuli meinaan käveltyä jokunen kerta suihkulähteen ympäri.. Vie kivi, hae kivi, ei hyvä, koeta toista, hae kivi, vie kivi..


Pumpun minä sittenkin jemmasin kivien alle. Siihen jäi (vahingossa) hyvä lipare, jonne sen sai jemmaan. Laitoin sitten vielä litteän kiven pumpun päälle. Pitää pumpun paikoillaan ja peittää myös. Avasin toista suutinta, että saa veden liikkeelle myös altaassa.


Pikkasen hermo jo alkoi repeillä tuohon kivien sovittelemiseen. Kun ei se kivisaaliskaan niin kaksinen ollut. Keksin sitten ottaa pienemmän uppotukin kehiin ja laittaa sen altaan toisen reunan peitoksi. Sillä siitä päästiin!Nuo kivikkokasvit tuolla välilöissä on kivoja. Mietinkin jos satsaisi hieman kasveihin ja poistaisi jokusen kiven tuolta paljun reunalta...
Mutta nyt saa olla tässä tältäerää!!! Kädet on vernuarmuilla, selkä sekä pohkeet kivistää... Palataan asiaan kun kasvit on vähän kasvaneet..


Paitsi ;D nuo pikkunarsissien sipulit on pakko laittaa. Nostan saniaiset vielä kerran ylös ja tyrkin narsissit pitkin tukin vierustaa. Jospa ne ensi keväänä siinä ilahduttaisivat..6 kommenttia:

 1. Hienostihan se allas maastoutui.
  Meillä on sama reunan näkymisongelma. Allas on valmistettu allaskumista ja sitä reunaa ei kivillä oikeen peitelläkään, vaan pitäisi keksiä jotain muuta ratkaisua. Kyllä se vesiaihe kiva pihassa on, vaikka työtä se vaatii pitkin kesää, ettei siitä tule haiseva lutakko.

  VastaaPoista
 2. Kiitos.
  Nuo muovimatot, joissa on hiekkapinta, ovat aika näppäriä. Mutta metrihinnaltaan tosi suolaisia :(
  Olisiko mahdollista saada jotain vesikasveja pysymään reunanpeittona?

  Kyllä altaasta todellakin haisevan lutakon saa helposti:) Ei tarvitse kuin pitää pitkät välit pumpun putsaamisessa. Kun odottelee niin kauan ettei vesi kunnolla kulje pumpusta, niin kaikenlaista elämää syntyy altaaseen ;D Nimimerkillä: Testattu on.

  Veden on hyvä olla liikkeessä mahdollisimman paljon ja laitoin tänä vuonna heti alkuun levänestoa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä, pitääkin käydä sellaista katsomassa, tai sitten alkaa jatkokehittelemään itse ideaa... Mielikuvitus lähti heti lentoon.
  Meillä on suht. iso lammikko ja itse en niin isoa edes lähtisi rakentamaan, vaan toteuttaisin jollain muulla tavalla. Mies haluaisi koko lätäköstä eroon. ;)
  Ehkä mä alankin harkitsemaan sen muuttamista tuollaiseen vähän järkevämmän kokoiseen ja helpommin puhtaanapidettävään. Meillä kun se pumpun puhdistaminenkin vaatii kahluusaappaiden vetämistä jalkaan, niin jää se puhdistusväli turhan pitkäksi. Ja pystyssäpysyminen tuolla liukkaalla kumilla ei aina ole taattu, nimim. mulattu on!
  Alanpa siis suunnittelemaan altaan muokkaamista toimivammaksi.

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti löydät jotain.. Pitää seurata sinun ideointia, kun tuntuu että itsellä tuo allas on enemmänkin laajenemassa kuin kutistumassa. Mutta ei ehkä kuitenkaan niin isoa, että tulisi kahluusaappaille tarvetta ;) Siinähän saa olla jo melko järeät "aseet"..

  Minä olen haaveillut (ja vähän suunnitellutkin) valavani -ihan ite- betonista altaan. Olisi ihana tehdä siihen joku mosaiikkijutska vanhoista kaakelista. Niitäkin on jemmassa kasa..

  VastaaPoista
 5. Tosi teennäisen näköinen, noita näkee nykyään paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Suihkulähteeni onkin nykyään paljon kivemman näköinen :)
   Olisi kiva nähdä millainen sinulta löytyy.

   Poista