tiistai 12. huhtikuuta 2011

Taimitarhausta


Tässä eucalyptuksen kasvihuone. Niistä hiekanjyvästä pienemmistä siemenistä jaksoi nousta kaksi tainta :/


Pienenpieniä ja hentoisia. Uskaltaako hengittääkkään suoraan kohti?


Mutta sitten nämä!! Viime kesäisistä chileistä kerätyistä siemenistä ja kaupan keltaisesta suippopaprikasta kuivatetuista siemenistä.
Suippopaprikan siemeniä kylvin reilusti. Ajattelin että jos nyt edes yksi taimi.. Ja ensin näyttikin ettei mitään tapahdu. Kun sitten eräänä aamuna multa oli kummasti kohollaan ja siellä oli lähes jokaisesta siemenestä lähtenyt alku.
Chili on helppo ja varma. Ainakin tämä lajike jota viimeksikin kasvatin.. Ja lajiketta en kyllä enää muista. Olisi varmaankin hyvä kirjata ne ylös..


Tässä on sitten chilit omissa poteissaan. Astiana kakkukupu :D


Tässä munakoisojen istuttelua. Kyllä tuo potituslaite on ihan ehdoton! Ei tarvitse jemmailla purkkeja ja törppöjä, saati ostaa niitä kaupasta!!!
Mulla meinaa tulla pula jo noista alustoista (siksi se kakkukupu valjastettiin istutuskäyttöön). Pitäisi varmaan käydä kaupasta kyselemässä. Kun kaupassa on palvelutiskit, niin voisi saada isojakin muoviastioita alustoiksi. Tänä vuonna en ole onnistunut haalimaan edes muovisia karkkilaatikoita, joita yleensä saan nakitettua kassoilta tai kauppojen sivupöydiltä.


Mutta munakoiso! Se lähti upeasti kasvamaan. Jokainen siemen iti ja tuli tasaisen vahvoja taimia. Malttaa tuskin odottaa....


Tässä sitten kakkukuvun alaosa, jossa on suippopaprikaa, muutama rosmariinintaimi ja "tyhjissä" poteissa on auringonkukan (kerrottu) siemenet.

Takana olevissa kasvihuoneissa on lähdössä timjami ja sinisessä on kahta eri basilikaa. Lajikkeet ovat Maria ja Genoveser. Sain siemenet viimekesänä lahjaksi ja niitä riittää reilusti vielä tällekin kesälle nautittavaksi.
Tykkäsin kovasti varsinkin tuosta Mariasta. Kasvoi nopeasti vahvaksi ja vain tuuheni ja vahvistui leikkaamisesta. Eikä ole niin kylmänherkkä kuin muut sukulaisensa!! Eli voi kiikuttaa jo varhaisemmin kasvihuoneeseen. Ja on herkku!
Genoveser taas on kylmänarka salaattibasilika. Sitä ei kannata kuivailla vaan on paras sellaisenaan vaikka salaateissa, mausteöljyssä, pestokastikkeessa.. Kamala kun alkaa kuola valua ja tuntuu jo tuoreen basilikan tuoksu :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti