sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Suklaa-vanilja, vanilja-suklaa..


Aina  tekee mieli kokeilla jotain uutta. Nyt ajattelin yhdistää yhteen palaan perus-saunasaippuan ja kosteuttavan saippuan. Saunasaippuaan lisäsin 2 rkl hienonnettuja kaurahiutaleita ja kosteuttavasta saippuasta jätin limemehun pois ja lisäsin 2 rkl tummaa kaakaota. Molempiin käytin tuoksuna Vaniljafudgea. Kaakaosaippuaan laitoin sitä vain noin 5 ml ja saunasaippuaan 10 ml.


Aloitin tekemällä vaalean saunasaippuan. Käytin kolmea erilaista muottia ja lopusta jäljelle jääneestä massasta tein yhden ruusun ja muutamia pikkusydämmiä.


Yksi Salaneuvos ja yksi pieni Pringles..


..pari ohkaista levyä maito- ja mehupurkissa.


Say cheese :)
Oli otettava feikkikuva kun oli niin näköinen... Tuohon jos olisi porannut reikiä ja laittanut juustoveitsen kera pöytään :P


Ja kyllähän se viipaloitiinkin. Kuten kaikki muutkin saippuat.


Tälläsin ne sitten takaisin muotteihin. Pringleseistä tuli kaksi purkkia. Salaneuvosta laitoin vain yhden, koska suklaasaippuamassaa oli vähemmän kuin edellistä saippuaa.
Pitkulaisia tankoja leikkelin hieman. Olivat vähän kuhmuisia syystä että minulla tuli todella kiire sen saippuamassan kanssa. Kun laitoin vaniljatuoksun, niin massasta tuli kuin lohkeavaa vanukasta. Lapioin aika vauhdilla aineksen muotteihin ja jysäyttelin sitten purkkeja pöytää vasten, että vanukas valuisi kunnolla reunoja myöten..


Voi nam...
Tähän laitoin vähemmän vaniljaa, että olisi aikaa tuhertaa kuvioinnin kimpussa, mutta meinasihan se kiire paiskata tässäkin ylle. Muutaman vaihekuvan ehdin ottaa ennen kuin homma meni suttuiseksi ja kiireiseksi.


Ylhäällä 1. kerros ja alakuvassa 2. kerros. Sen jälkeen toistetaan kerrokset 1 ja 2. Sujuu kuin asfaltin levitys ja rokkaa kuin hirvi...Tällainen saippua-halko siitä sitten tuli!
Murehdin rumaa pintaa samalla kun mietin, että mitä teen ylimääräiselle silpulle.. Hox-hox ;D
Suklaasaippua kuivui hitaammin ja oli vielä melko pehmeää kun otin sen muotista, joten sain siveltyä reunoja hieman siistemmiksi veitsen avulla.


Ja pakkohan se oli jo seuraavana päivänä mennä avamaan vaikka suklaasaippua oli vielä turhan pehmeää.. Maltoin sitten kurkattuani odottaa vielä yhden päivän ennen kuin leikkasin loput ;)


SuklaaSalaneuvoksia tuli kolme. Vielä saisi yhden saippuan päinvastaisilla väreillä.. Tai sitten ne palat odottaa jotain muuta operaatiota.

Että tällaisilla saippuoilla tällä kertaa! Heräsi into koettaa enempi värejä saippuanteossa. Näin saa kivoja juttuja ihan kotoa löytyvillä muoteilla. En raski tilailla kalliita muotteja.
Olisi kiva kuulla vinkkejä siitä mitä olette käyttäneet väriaineina.. Katselin jo tilattavia juttuja, mutta jotenkin jumittaa, että mitä voisi kotohyllyiltä löytää. Varsinkin nyt, kun ei vielä saa terälehtiä tms. ulkoa...

5 kommenttia:

 1. Selailin taas blogiasi tänne asti tällä kertaa! Kuvia on vain niin kiva katsella. Sudenkorentoasi olen käynyt ennenkin ihailemassa, mutta nyt piti ihan kommentoia!!! IHANA!!
  Kaikki nuo korut ja muut! Ja kasvihuone ja yrtit! Ihania :)

  VastaaPoista
 2. Vaikka tämä postaus on kohta vuoden vanha oli pakko kommentoida. Yritin itse tehdä ruutusaippuaa, mutta valkoinen saippua kovettui tosi nopeasti ja siitä ei saannut enää kauniita paloja. Lohkeili aika rumasti.
  Väriksi käytän porkkanaraastetta. Siitä saa aika kivan keltaisen värin. Eli raastan ihan pienellä terällä raasteeksi. Puristan ylimääräisiä nesteitä pois ja lisään ne kun saippua alkaa kiisselöitymään. Sit vaan surruuttelut sauvasekoittimella kunnes raastetta ei enää huomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin joskus ajatellut värjätä porkkanalla, mutta on jäänyt vielä ajatuksen asteelle. Kiva kuulla että toimii :)
   Tuo vanilja kovettaa saippuan kyllä todella nopeasti. Ja valmiissa palassa tuoreena huomaa vielä kovuuseron. Kuukauden kuivumisen jälkeen pala on täydellinen ;)
   Ehkä kannattaa käyttää tuoksuna jotain muuta kuin vaniljaa silloin kun askartelee saippuamassasta :)

   Poista
  2. Olen käyttänyt Vanilla Bean-tuoksua ja siinä en ole huomannut että olisi reagoinnut kovettumisella. Tuoksu on hyvä, mutta ehkä vähän hajuvesimäinen.

   Poista