maanantai 11. huhtikuuta 2011

Sohva eteiseen


Näistä sängynpäädyistä valmistetuista sohvista on ollut ennenkin puhetta. Nyt sellainen on hankittuna. Ja on muuten ihana!
Verhoiltiin istuinosa nahkajäljitelmäkankaalla. On tosi nätti. Eikä saa hermoromahdusta vaikka joku siihen kurahaalarit päällänsä istuisikin. Kankaan hinta oli 20€/m ja tähän riitti ½ metriä, kun kankaan leveys passasi sohvan leveyteen. Tosin extra 10 cm lisää kangasta olisi varmaan helpottanut verhoilemista...

Huh tuota eteistä :/ Sitä retroa josta en niin piittaa. Beige muovimatto ja beige puujäljitelmä levytys.. Beige kun ei kuulu ihan minun lemppareihin :)
Tarkoitus olisi saada tuo sohvan takana oleva ikkuna seinäksi (vastapäätä jää vielä kaksi ihanan isoa ikkunaa), paneloida seinät ja katto uusiksi jollain vaalealla sävyllä jota ei vielä ole päätetty ;D
Sohvan lisäksi eteiseen on työn alla arkkupenkki ja toinen lipaston osapalasista valmistuva lokerikkopenkki. Ihan selvä juttu, eikös ;) Ja seinälle vanhasta ikkunanpokasta peili ja muutama avohylly koreineen vanttuille ym. sälälle.
Niin, ja nyt on tuuminnassa sohvan alle korit tms. laatikot. Kierrätystä varten. Lasitavaralle oma laatikko, kierrätyspaperille ja -metallille. Kahvipussi olisi yksi materiaali, jota olen siihen hommaan miettinyt. Jos valkkais ruskeita Kulta Katriina-pusseja...?


"Jos kauneus on kuitenkin olemassa,
Ihan tavallista, käsinkosketeltavaa,
On katsottava tarkkaan ja kumarruttava,
Sillä kauneus on pientä ja matalaa.
Syksyllä sateessa surkeena oliona
Löysin maasta omenan.
Se oli tavallinen omena, loistavaa.
Mä vein sen kotiin ja söin sen heti.
Et syödä omenan voi olla niin juhlavaa."

-Ismo Alanko

6 kommenttia:

 1. Ai vitsi, onpas muuten ihana tuo sohva. Meillä on kanssa melko iso eteinen ja olen miettinyt, että miten sen sisustaisin nätisti mutta käytännöllisesti. Tässä voisi olla ideanpoikasta minullekin. :)

  En muista olenko hihkaissut itsestäni aiemmin. Olen kuitenkin kurkistellut kirjoituksiasi jo jonkin aikaa.

  Ismon loistosanat piristi aamua muuten mukavasti. :)

  VastaaPoista
 2. Sitä eteistä on kyllä itsekin tullut pohdittua pitkään ja hartaasti. Siellä on nyt lastulevyrumiluskaappi, joka saa kyllä kesällä kenkää!!!! Säilytystila on kyllä välttämättömyys, joten siksi mietittiin lokerikkoja ja arkkupenkkiä :)

  Kävin kurkkaamassa sinun blogia ja aivan ihania keramiikkajuttuja ym. Olen aina himoinnut päästä koettelemaan! Ehkä joskus :)

  Ismo on parhautta! Hän on minun psyykkinen ja fyysinen personal trainer ;)

  VastaaPoista
 3. Keramiikka on mun elämäni suola. Samoin Ismo jo teinitytöstä lähtien. <3

  Meillä on eteisessä ihan järkyttävät joka paikasta halkeilleen lasikuitutapetit ja taulukoukkuja tyyliin joka paikka täynnä 10 cm välein. Ostettiin tää talo vuosi sitten, eikä olla päästy vielä mitään pintoja laittamaan, kun pelkät peruskorjaukset ja parantelut on vielä kesken. Tuskastuttavan hidasta hommaa. Ja rahaa palaa niin paljon, että itkettää. Mut vielä jonakin päivänä tää talo on ihana.

  VastaaPoista
 4. Pikkuhiljaa ;)
  Mekin ostettiin tämä sillä periaattella, että pienellä budjetilla laitellaan samalla kun elellään. Ja on kyllä tarvinnut opetella (vaikka sitä luuli jo omaavansa) sietämistä keskeneräisyyteen, remonttiin, puuttuviin listoihin, aloitetaan->eipäs aloitetakkaan remppaa kun rahat menikin toiseen laskuun ;D Sitä se on ja sen on itse valinnut.
  Ja kun itse sielunsa silmin näkee sen lopputuloksen niin sitä jaksaa.. Ja onhan se remppaaminen välillä kivaakin. Varsinkin se suunnittelu!!!! :D

  VastaaPoista
 5. Jep, se suunnittelu varsinkin. Mulla ainakin suunnitelmat muuttuu melkein päivittäin ja jatkuvasti on jotain työn alla. Mutta sitten siinä on se puoli, kun haluais kaiken heti-nyt! ;)

  Mutta kaikesta keskeneräisyydestä ja rahattomuudesta huolimatta, ollaan kyllä tosi onnellisia. On vihdoinkin tilaa ja ihan ikioma piha ja ulko-ovi. Eikä tartte enää jäädä viihdyttämään naapurinmummoja roskisreissulla. :)

  VastaaPoista
 6. :D Sanoppas muuta!
  Kohta pääsee sitä pihaa kuopsuttamaan ;)!!

  VastaaPoista