maanantai 4. huhtikuuta 2011

Pelipenkki


Sain nojatuoliparin joille "tarttis tehrä jottai". Jo jonkin aikaa ne ovat pyörähdelleet siellä sun täällä.. Nyt päätettiin, että sellaisenaan eivät tule enää tässä huushollissa esiintymään yhtään kierrosta.
Eli ensimmäinen tuoli laitettiin piisseiksi. Tai siis mies laittoi pojan kanssa. Tuolin puuosat menee ihan muuta tarkoitusta varten (siitä myöhemmin) ja tähän käytettiin selkänoja ja istuinosa. Lisäksi oli käytössä toinen tuolinraato.

Toinen nojatuoleista

Poika, isänsä avustuksella, on vastuussa disainista ja puutyöstä :) Tarkoituksena tehdä pojan huoneeseen matala tuoli pelaamista ja lueskelua varten.
Minulle lankesi verhoilu. Huoh... Minä ja Singer taas suhdetta luomassa. Olemme saaneet aikaan yya-sopimuksen, jossa taataan yhteistyö suoralle saumalle. Nyt piti sitten alkaa neuvottelut kaarroksen ompelemisesta. Ja eihän näistä neuvotteluista selvitty ilman katkennutta neulaa ja palanutta pärettä.
Totesin kuitenkin tappiot yllättävän vähäisiksi ja tuloksen tyydyttäväksi.. Suuri kiitos menee edellisen päällystyksen tehneelle; sain vanhoista päällisistä hyvät kaavat!! Ilman niitä olisi homma lopahtanut siihen katkenneeseen neulaan.. epäilen.
Koska pojalla on Finlaysonin "Panda" pussilakanat ja minulta löytyi jäännöspaloja ko. kankaasta (avoppi lienee tuonut poistokorilöytöjä :) ) niin päätin sommitella verhoilun niistä ja se sopi tuolin haltijallekin mainiosti. Harmikseni pandakangas ei kuitenkaan riittänyt sekä selkänojaan että istuinosaan.


Bambuviidakkoa


Päätin sommitella ainoat ehjänä saatavat pandakuviot selkänojaan. Sivut tein "Ajatus" bambuviidakkokankaasta, jota löytyi kulmapala. Istuinosaan penkaisin sitten hieman vahvemman kankaan.Ylä- ja alakuvassa näkyy taakse ja eteen mallattu panda. Ilman tuota pandaa kuviosta ei saisi mitään selvää. Ensin kokeilin istuinosaan pandaa, jolta olisi puuttunut puoli päätä. Kuvio muuttui heti abstraktiksi taiteeksi...


Ja alakuvassa on tuoli paikoillaan pikkuisännän siistissä huoneessa. Hoksasin jälkeenpäin, että tuo lego-pöytä käy hyvin väreihin ;) Mutta tämähän oli etiäinen, pieni inno sisälläni työsti alitajuntaani ja sai käteni tarttumaan vihreään kankaaseen.
No, tuoli on sopivan matala tuonne "räystään viereen", isompi nojatuoli ei olisi mahtunutkaan. Vähän minua pilkunviilaajana ärsyttää nuo tapit, mutta niihin on kuulema tulossa jotain.....???

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti