tiistai 12. huhtikuuta 2011

Kevätkirputtelua


Pari kirppistä kiersin. Ihan pikapikaa. Ja hyvällä omallatunnolla, sillä olen juuri laittanut menemään srk:n kirppuun säkillisen tavaraa plus kenkiä, luistimia.. Ja lisää on vielä menossa kevään/kesän mittaan!
Eli; tuo tummanruskea on puuvillainen päiväpeitto. Paksu ja hyväkuntoinen, vitosella. Kankaita, ilmeisesti vanhoja verhoja. Kuin kangaskaupan pakasta. Niistä tulee vielä jotain kivaa!
Olin jo melkein ovesta ulkona kun vilkaisin vielä astiahyllyä. Siellä, tarjottimen alla, oli valurautainen lettupannu!!!! Piti napata äkkiä ettei kukaan vie nenän edestä :D
On ollut haku päällä jo jonkin aikaa. Tein periaatepäätöksen, että enää ei yhtään teflonilla tms. pinnoitteella päällystettyä paistinpannua tule tähän talouteen. Ne on tehty vain lyhytaikaista käyttöä varten ja kohta huomaat syöväsi pinnoitetta ruokasi joukossa :/
Teräksisiä paistinpannuja olen mieluillut jo jonkin aikaa, mutta ovat kamalan tyyritä. Tosin se käyttöikäkin on aivan eriluokkaa kuin noissa pinnoitetuissa!!
Valurautapaistinpannut ovat hyviä, mutta raskaita (painavuudessa on hyvät ja huonot puolet). Yksi valurautainen on ja sen kanssa kyllä pärjää.. Mieluilen kyllä toista, pienempää. Ja ehkä emaloitu, wokkipannun mallinen pata...? No, katsotaan mitä löytyy.  Hitaasti hyvä tulee ja vanhassa vara parempi ;)
Nappasinhan minä mukaani tuon kirjankin. H.J.Campbell; Nautinnon alueet. "Mitä aivotutkimus kertoo ihmisen käyttäytymisestä." En löytänyt netistä kuin huuto.net ja antikvariaatti linkkejä, niin kirjoitan osan takakannen esittelystä.
" Ihmisen aivot erottuvat eläinten aivoista siinä, että myös ajattelu - aivoilla työskentely - antaa ihmiselle nautinnon tunteen. Suuri osa ihmisistä tuntuu silti saavan nautintonsa aivan muusta kuin ajattelemisesta. On meidän omassa vallassamme minkälaista uutta yhteiskuntaa luomme: ainoastaan aistinautintoihin vaiko myös ajattelun nautintoon perustuvaa. Vai jakautuuko ihmiskunta tulevaisuudessa kahtia: ajattelusta nautintonsa saaviin yli-ihmisiin ja aistinautinnoissa temmeltäviin ihmisapinoihin? Nautinnon etsiminen on osa elämämme jokaista hetkeä, se vaikuttaa kaikkiin valintoihimme. Tämä H.C.Campbellin kohuttu kirja panee meidät tarkastelemaan itseämme, se kiinnittää huomiomme aivan uudella tavalla alueeseen, joka on jokaisen yksilön ja koko ihmiskunnan kannalta tärkeä, mutta josta tähän asti ei ole paljoakaan julkisuudessa keskusteltu." Kirja on julkaistu 1973. Eurolla painavaa iltalukemista ;)
Minä sitten oikeasti tykkään lukea tuollaisia.. Nyt kun olen lukenut sitä noin viitisenkymmentä sivua, niin olen yhä innolla nenä kiinni kirjassa. Ja -itseasiassa- jäin hyvään kohtaan....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti