keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Kengät sanoo koo-koo-kooo

2. jakso sarjassamme ilmaiset ruukunsuojat ( Nro 1 löytyy täältä )  :)

Pihamaasta ei vielä kurkkaa mitään muuta kuin vettä, kuraa, mutaa, loskaa.. Tuli pakottava tarve lisäillä väritiploja kulkureiteille.
Jo jokusen aikaa olen touhunnut vaatehuollon kimpussa heittäen pois tai kierrättäen pieneksi käynyttä tai rikki mennyttä. Nämä kumpparit oli jo menossa kierrätyssäkkiin kun hoksasin käyttää niitä ruukkuna. Lehdissä ja netissä olen nähnyt useinkin vastaavia viritelmiä.
Otin irtopohjalliset pois ja täytin kengän kärjet hiekoitusmurskeella (painavampaa kuin lecasora) ja kanta-osaan laitoin kiven ja murskaa. Varren täytin puoliväliin mullalla ja istutin sipulit. Nämä on katoksen alla, joten en vaivautunut tökkimään pohjaan reikää.


Ihan kiva :)
Noita kumppareita voisi vielä hyödyntää muottina, jos kesällä innostuisi betonin kanssa läträämään.Muutaman vanhan ruukun kaivelin vielä ja laitoin lisää pikkuaurinkoja pihamaalle. Harmaampanakin päivänä näkyy pieniä piristäviä pilkahduksia.
2 kommenttia:

  1. aivan mainiot saappaat... pitääkin kiertää kirppareita taas vähän uudenlainen näkökulma mielessä. Nuo olisivat hauskat omankin ulko-ovenpielessä, saisi naapurikin hymyä päiväänsä.

    tuolla aiemmin se valurautainen lettupannu, ainamu, me aikanaan löysimme mökille kunnon vanhanaikaisen valurautapannun ja pikku hiomisella ja rasvaamisella siitä tuli paras pannu ikinä.

    VastaaPoista
  2. Nyt alkoi harmittaa kaikki posheitetyt kumpparit ;) Mutta ihan hyvä, ettei tässä villiinny täysin..

    Jep, ei tuokaan tarvitse kuin hieman patapataa tms ja rasvapolton.

    VastaaPoista