tiistai 15. maaliskuuta 2011

Tulppaanit paperinarusta


Tässä kehnohko kuva aikaisemmin tekemästäni tulppaaninipusta. Nyt aloin tekemään itselleni keltaista kimppua. Olen saanut vasta muutaman aikaiseksi, mutta tässä tulee ohje (löysin sen Lappajärven värjäämön kirjasesta).


Tarvitset paperinaruja. Terälehdeksi paksua paperinarua. Varreksi ja heteiksi paperinarua. Varren päällystyksen ja lehdet voi tehdä paperinarusta tai nauhasta. Suosittelen nauhaa.
Ensin kannattaa leikata tarvikkeet valmiiksi. Ettei tarvitse liimaisin sormin alkaa mittailemaan ja aukomaan paperinaruja..
Avaa paksua paperinarua (minulla tuo keltainen) ja leikkaa siitä kaksi 12,5 cm palaa. Taita palat neljään osaan. Tästä taitellusta palasta pyöristä leikkaamalla kulmat. Saat 4 kpl tulppaanin terälehteä. Vekitä jokaisen terälehden alareuna ja muotoile terälehti kuperaksi (alakuva). Eli yhteensä sinulla olisi nyt 8 kpl terälehtiä.


Kukan varreksi ja heteiksi tarvitset 6 kpl 33:n cm:n pituista paperinarupätkää. Yhdistä ne nipuksi pienellä palalla avattua paperinauhaa, asettamalla se noin 5:n cm:n päähän nipun yläpäästä.


Kiinnitä ensin liimalla kolme terälehteä heteiden ympärille (samaan kohtaan mistä kiinnitit nipun paperinauhapalalla). Reunat saa mennä päällekkäin. Asettele niin, että näyttää kivalta. Liimaa loput 5 terälehteä samoin. Muotoile tätä tehdessäsi terälehtiä ja vekitä alareunaa.


Kun terälehdet ovat paikoillaan alkaa varren päällystys. Varren päällystämiseen ja lehteen tarvitset yht. 70 cm avattua paperinauhaa. Siitä noin 20 cm lehteen.
Viistoa paperinauhan pää ja laita liimaa. Laita vino reuna vaakasuorassa terälehtien alareunan päälle. Kiinnitä. Kierrä nauhaa tiukasti varren ympärille. Pidä nauha koko ajan viistossa alaspäin. Lisää välillä liimaa.


Tulppaanin lehti asetetaan vartta tehdessä varren päällystysnauhan alle. Laita pisara liimaa ja jatka varren päällystämistä loppuun asti. Kiinnitä liimalla. Jos tuntuu hankalalta, niin lehden voi kyllä liimata jälkeenpäin kukanvarteen.
Montakohan näitä pääsiäiseksi ehtisi tekemään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti