torstai 24. maaliskuuta 2011

Pikaruokaa

Onko olemassa pikaruokaa, jolla ei ole mitään tekemistä einesten kanssa??? Pikaruoasta tulee minulle mieleen kamala roiskeläppä tai hikinen mikroruoka :p Olemmeko sen ansainneet?? Ja rangaistukseksi mistä?
Minun kohdalla vastaus ensimmäiseen kysymykseeni (seuraavat lienevät retorisia..) on: kyllä! Meillä kaikilla on kiireet päivämme ja aina ei ruoanlaitto edes kiinnosta. Silti tekemällä valintoja voit saada herkullisen ja terveellisen aterian 15 minuutissa! Tosin se vaatii pikkaisen enemmän kuin pakkauksen avaamisen ja "tuotteen" mikrottamisen. On se kuitenkin sen arvoista, lupaan ;)


Eli tein tämän annoksen x 2 viidessätoista minuutissa. Ohjeet alla.


Aloita laittamalla vesi kiehumaan. Kuumenna pannu ja laita pannulle hyvää öljyä. Suikaloi (yrttimaustettu) tofu ja paista tofuun rapea pinta. Tuo yrttimaustettu on minun lemppari. Sitä ei tarvitse marinoida tai maustaa kuin ripauksella suolaa (ja pippuria). Siirrä tofut sivuun ja lisää kuumalle pannulle kasvikset.
Minä tykkään tuosta kuvassa olevasta Lidlin meksikolaistyylisestä kasvissekoituksesta. Pirkalta löytyy lähes vastaava Mexican mix kasvissekoitus. Pirkan tuotetta käyttäessäni lisään kasvisten joukkoon lorauksen salsakastiketta. Lidlin vihanneksissa on mausteet mukana.
Kun on saanut kasvikset pannulle, niin voikin jo lisätä täysjyvänuudelit kiehuvaan veteen. Yksi kiekko per ruokailija. Keittoaika on 3min. Pyöräyttele kasvikset kuumaksi ja kaada pannulta lautaselle valutettujen nuudeleiden päälle. Lisää päälle tofut. Minä ripottelen tofun pintaan sormisuolaa.
Lisäkkeeksi kaapista löytyviä tuoreita vihanneksia. Minulla löytyi paprikaa ja minitomaatteja.
Ja eikun ääntä kohti :)

Sysmän viljapihvit odottivat kaapissa testausta turhan kauan. Havaitsin tuotteen herkulliseksi, helpoksi ja nopeaksi. Siis tämän yhden tuotteen...!! Sisältää spelttiä, kauraa, vehnää, camelinasiemeniä, sipulia ja yrttejä. Luomuna tietenkin.
Ensimmäisellä kerralla noudatin ohjetta pilkulleen, mitään lisäämättä tahi poistamatta. Eli pussin sisältö lisätään veteen ja turvotuksen jälkeen paistetaan pannulla.
Minä paistoin kylmäpuristetulla rypsiöljyllä ja pinnasta tuli ihanan rapsakka. Pihvi maistui myös lapsille. Maku on mieto. Lipstikka maistuu mukavasti. Omaan makuun kyllä voisin lisäillä mausteita... Jatkossa olenkin hieman tuunannut pihvejä. Mausteilla ja raasteilla.
Viimeksi raastoin muutaman perunan, palan bataattia ja suikaloin pätkän purjoa. Sekoitin ne viljapihviainekseen ja paistoin jälleen pannulla. Voi nam!!
Esimerkkinä lisäkkeistä, tuunattujen ja tavallisten viljapihvien kera, vaikkapa porkkanalisäke. Kutsun sitä Porkkanapastaksi. Itse kehitelty lämmin lisäke.
Suikaloi kuorimaveitsellä muutama porkkana. Silppua sipulia renkaiksi tai suikaleiksi. Kuullottele pannulla öljyssä. Lisää suolaa, hunajaa ja rakuunaa. Tarjoillaan al dente ;)


Tässä kuvassa viljapihvi peruna-bataatti-purjo lisäyksellä, tofua ja Kotiäidin blogista bongattu ihana papulisäke. Ohjeet löytyy linkistä. On todella helppo ja suosittelen kokeilemaan. On jotain ihan muuta kuin höyrytetyt/keitetyt lötköt pavut!!! Minä en käytä mausteena muuta kuin hyvää öljyä, valkosipulia (nekin ihania paahtuneena..) ja sormisuolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti