perjantai 25. helmikuuta 2011

Koukkuamisia


Villahousuvallankumous :)
Tällä kertaa hame, eikä ihan puhdasta villaakaan. Sain idean Dropsista. Ja todellakin vain idean ja silmukkamäärän ( M-koko).
Aloin koukkuamaan ensin nappiaukon pituuden verran kiinteitä silmukoita. Sitten helmaan asti *kaksi kerrosta kiinteitä silmukoita ja kaksi kerrosta puolipylväitä*.  Hametta voisi melkein sanoa Beck-hameeksi ;D Meni useampi jakso tuota hame-osaa virkaten. Helppoa koukuttavaa sarjoja seuratessa..

Kun pituus oli neliöitä vaille sopiva, virkkasin hameen sauman kiinni. Samalla siistin vyötäröaukon virkkaamalla reunaan kiinteitä silmukoita ja tein napeille renksut.

Isoäidin neliöitä tein yhden kerroksen ja virkkasin ne toisiinsa kiinni. Neliöt virkkasin sitten hameen helmaan kiinni. Lopuksi siistin helman virkkaamalla sinnekin kiinteitä silmukoita. Ja ompelin napit.


Lankana minulla oli sitä mitä lankalaatikoista löytyi. Muistelen sen olevan Nalle lankaa. Hameosan tein mustasta, koska sitä löytyi eniten. Eli tätä hametta verten sain käytettyä jämälankoja. Edes nappeja ei tarvinnut ostaa!
Olen tykännyt käyttää "peffanlämmitintä". Ainoa miinus tulee siitä, että hame on turhan väljä. Täytyy kehitellä vyötärölle kuja ja kiristysnauha. Minun käyttämä lanka on varmaan ollut paksumpaa kuin Dropsin ohjeen? Tämmöisiä nämä minun käsityöt on. Harvemmin langat ohjeen mukaan. Ja yhtään mikään muukaan..


Laitan nyt tämänkin kuvan vaikka jäikin nuo ihkut sukat jalkaan :D ja peili heijastaa mukavasti. Täytyy vaihtaa fiksumpaan, jos saisi otettua (Täältä löytyy..) .. Mutta hame käy kivasti legginsien ja farkkujenkin kanssa pidettäväksi.
Nyt on todo-listalla säärystimet isoäidin raidoilla. Ja olisi kiva tehdä vastaava hame puuvillalangasta kesäkäyttöön...


○○○○○○○○


Tässä jotain välissä virkattua. Nuo kännykkäpussukat on tullu tehtyä keränlopuista ja ylijäämänapeista.
Tuo pinkki on tehty ilman lippaa ja reuna on koristeltu aaltokuviolla.
Teen suorakulmion ja virkkaan sen sivuistaan kiinni. Samalla reunustan läpän ja teen siihen napille lenksun. Sitten virkkaan hihnan ja kiinnitän napin. Valmis.


Tämän pussukan tein yhdistämään kahta asiaa, jotka usein unohtuvat kauppaan mennessä.
Pussukkaan mahtuu kaksi kauppakassia. Ovat jotain ilmaiskasseja, nailonia. Kiristyshihnaan kiinnitin kärripoletin.
On herättänyt hieman kiinnostusta kärrissä roikkuessaan. Jo useampi on tullut kurkkimaan, että miten se on tehty :)
Sipulipussin malliin mustasta puuvillalangasta. Sitten pylväitä tehden kuja kiristysnyörille. Virkkasin vielä suuaukkoon vähän "hapsua" ja "hörhelöä".
On pysynyt kassit ja poletti mukana... Ja tuonne pussukkaan voi tietenkin pakata myös vaikka kestohevipussit mukaan.


2 kommenttia: