torstai 3. helmikuuta 2011

Kirjoja, kirppuilua ja terveiset Bifidukselta


Minna Siltala: `Keittiötarhan 3 vuodenaikaa` kirjaa olen kiikuttanut kirjastosta edestakaisin. Nyt se on sitten omana!! Lämpimästi suosittelen kaikille mullanmöyrinnässä viihtyville. Käy myös pienemmän puutarhan tai ruukkutarhan omaaville. Kivoja vinkkejä, ideoita ja neuvoja. 


Saara Kuhan `Käsin tehtyä saippuaa` on sitten lainassa. Jouduin odottelemaan muutaman viikon, mutta tänään pääsen syventymään. Katsotaan, josko sekin tulee hankittavaksi...
Olen kova kirjaston käyttäjä ja minusta kirjan on hyvä olla kirjastossa, mutta tällaiset kirjat himottaa saada omaan hyllyyn. Niihin on ihana palata aina uudelleen, etsiä ideoita ja tietoa. Ja netti ei korvaa sitä millään vaikka sieltä läytyykin kahmalottain kaikkea ihanaa.


Ja minä tykkään lasi- ja peltipurkeista. Löysin tuon teepurkin kirpputorilta eurolla. On vieläpä juuri oikean kokoinen!! Saa taas tuosta pussukan tai kaksi jemmattua purkkiin ;)


Bifidukselle kuuluu hyvää. On viettänyt välillä muutaman lepopäivän jääkaapissa, mutta muuten se on uskollisesti pörissyt minulle päivittäisen juomani. Poikasia on tullut kolme. Kasvavat vain tosi hitaasti. Pitäisi varmaan antaa kermakylpyjä....
Nyt olen tehnyt juoman banaanista, oluthiivauutteesta ja tyrnirouheesta. Eli lasilliseen kefiiriä ½ banaani, tl hiivauutetta ja 2 tl tyrnirouhetta. Kaikki surautetaan sauvasekoittimella pehmeäksi ja kuohkeaksi. Hyvää :)
Joskus kefiirin joukkoon menee kiisseliä, marjoja, hedelmiä tai silkkaa mehua. Paljaaltaankin se uppoaa, mutta silloin en kyllä pahemmin maistele ;D
Kun appelsiinit oli tarjouksessa, tein monena aamuna juoman muutamasta appelsiiniviipaleesta, oluthiivahiutaleista ja kefiiristä. Todella hyvää ja raikasta. Ja ei ole tarvinnut suuremmin sairastaa. Joku virus kävi kurkkua kutittelemassa, mutta selvisin siitäkin ilman suurempia kipuja :)

Ja loppuillaksi saippuan ja puutarhan ihanaan maailmaan uppoutuen hyvät yöt toivottelen :)

2 kommenttia:

 1. on se kumma, miten yksi multapussipino saa sykkeen nousemaan... Minäkin jo kaivelin puutarhakirjat plarattavaksi. Tuo kirja ei olekaan tuttu, pitääpä kurkkia. Tänä vuonna ajatus olisi parvekkeelle hyötypuolta enemmän. Minä sitten taas kuolaten katselen sun kuvias upeasta kasvihuoneestasi ;)
  Pitää taas tehdäkin suunnitelma kirpparikierrokselle...

  VastaaPoista
 2. Juuh, kyllä tässä saa pidätellä itseään vielä hetken.. Kovaa suunnittelua vain. Ja sehän on jo puolet ilosta ;)
  Ja tosiaankin! saan tänä vuonna taimet suoraan kasvihuoneeseen!! Ei tarvitse kierrättää sisällä niin kauaa..
  Tuossa kirjassa on kivasti myös ruukkupuutarhasta, kannattaa tutustua. Täällä ainakin löytyy kirjastosta.

  VastaaPoista