sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Älä pure mun ananasta


Ihon kuorintaa voi tehdä mekaanisesti tai liuoittavasti. Koska ihoni on pakkaskauden jälkeen aika herkkä, niin tuo liuoittava kuorinta kuulosti paremmalta vaihtoehdolta.
Löysin Anu Rannan kirjasta "Porkkanaa iholle, nokkosta hiuksiin" hyviä neuvoja. Tuore, raaka ananas ja papaija olisi hyvä löytää. Niiden mehussa on entsyymiä, joka poistaa kuollutta solukkoa, pehmentää ja raikastaa ihoa. Mutta huom! hedelmän pitää olla raaka kun mehu puristetaan. Raakaa papaijaa ei löytynyt, mutta raaka ananas oli helppo löytää.


Laitoin sen sitten rouheiksi palasiksi ja mehulinko hoiti loput.


Tein itselleni kuorintavoiteet loppuvuodeksi ;D Eli yhdestä ananaksesta tuli reilu 6dl mehua ja siitä riitti kahteen jääpalapussiin. Voihan se tietysti olla, että jokunen pala livahtaa kesähelteillä mehulasiinkin..


Ei ollut hinnalla pilattu tämä kuorintavoide! Kerron kokeilutuloksista myöhemmin. Tarkoituksena olisi kerätä tarvikkeet täydelliseen kasvohoitoon. Puhdistus, höyrytys, kuorinta ja naamio. Kenties kosteutus lopuksi.. Ja kaikki tähän hevi-osastolta!!
Kerään ennakkoon ne mitä voi ja tuoreena sitten loput. Että perästä kuuluu, sanos tuubansoittaja..


Laitoin sitten tuon mäskinkin vielä varmuudenvuoksi levyksi ja pussissa pakkaseen. Josko sille löytyisi käyttöä...? Itselle tuli ainakin mieleen vartalon kuorinta. Talvikarheuden poistoon tarvitaan varmasti sekä mekaanista, että liuoittavaa.. Tai naamio jugurtista ja ananasmäskistä? Tai jos kuivaisi ja laittais saippuan joukkoon? Tai...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti