torstai 27. tammikuuta 2011

Saippua-alunen vhs:stä

Palasaippuat tarvitsee itselleen alusen -aluslautasen- joka päästää vedet läpi. Muutoin saippuapala on hyvin pian entinen. Tai nestesaippuaa... Kun nyt taas siirtelin noita videokasetteja pois tieltä, niin pälkähtipä päähäni kokeilla virkattua lautasta.
Vhs nauhasta tulee melko jäykkää ja sehän passaa näihin. Mitään miellyttävää virkattavaa nauha ei ole! Kädet kipeytyy pitemmästä istunnosta ja nauha ei todellakaan ns. "juokse".


Ensimmäiseksi  syntyi tämä kori suihkusaippualle. Tehty samalla tekniikalla kuin nämä korit. Linkin takaa löytyy ohje pohjan virkkaukseen. Tässä tein pylväitä ja virkkasin silmukkamäärät mutulla.
Reunaan tein aaltokuvion ja käänsin sen ulospäin. Lisäsin vielä siiman avulla helmiä. Tuon korin korkeutta voi muuttaa (saippuan mukaan) reunaa taittamalla. Ripustusrenksu on kiinni yläreunassa, joten korkeus on helposti säädeltävissä.
Saippua koriin ja kori roikkumaan käden ulottuville.


○○○○○○

Sitten käsisaippuapala. Jotta vesi pakenisi saippuan tyköä, ajattelin laittaa kaksinkertaisen pohjan. Luulen kyllä, että yksikin kori olisi ajanut asian. Sen verran reikäinen tuo pohja on. Mutta onhan tuo ihan kivan näköinen ;)
Saippua-alusella kahvisaippuapala.Tässä osat. Pohja on saman kokoinen molemmissa. Päälle tuleva kori jää hieman koholle ja näin saippua pysyy kuivana.


Tykkäsitkö?? Kurkkaa LöytöLaariin! Näitä saattaa olla myynnissä :)

4 kommenttia:

 1. Siis ei voi kehua tarpeeksi!!!!!
  Ihan käsittämättömän ihana idea ja kauniita!!!
  Meen heti linkittään tämän saippuafoorumille!!!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kaunis :)

  Tuo homma tuntui ensin aika epätoivoiselta, mutta olen kyllä itsekin tyytyväinen lopputulokseen. Ja varsinkin kun vih-doin-kin keksin käyttöä noille kaseteille ;)

  VastaaPoista
 3. Minulla on hirvee rivi kasetteja...
  Mutta kun on monta työtä yhä kesken :D
  Mutta DO listalle :)

  VastaaPoista
 4. Luulen, ettei tuo materiaali maailmasta ihan hetsillään lopu ;D

  Harmi kun ei ole eri värivaihtoehtoja.. Aika yllättävää, että "paksuuksissa" on hieman eroa. Kun on useammasta kasettinauhasta tehnyt niin koko hieman vaihtelee. Koukku ja tekijä on sama niin pakko olla nauhassa ;)


  Ja väkertäminen tuossa on. Ei ihan miellyttävin materiaali virkata.

  VastaaPoista