perjantai 14. tammikuuta 2011

Pähkinäistä kotikosmetiikkaa


Pähkinäkokeilut ovat jatkuneet saatuani kilon pussukkani joulun alla.
Itseasiassa olen suht lannistunut kosmetiikkapuolen kokeiluihin. Meinasin jo hylätä shamppootestaus reseptin ja kuvat. Mutta kyllähän nämä "voi ei" jutut kuuluu laittaa kuin onnistuneetkin ;)


Eli aloin laittamalla edellisenä päivänä noin desiin vettä ruokalusikalliset rosmariinia ja laventelia.
Seuraavana päivänä laitoin 4 dl kiehuvaa vettä kahden murskatun pähkinän päälle. Lisäsin joukkoon vielä pari ruokalusikallista vihreää teetä.


Annoin tämän jäähtyä ja sihtasin molemmat nesteet samaan lasipurkkiin. Tämän lasipurkin laitoin kattilaan vesihauteeseen ja kuumensin uudelleen. Joukkoon lisäsin 1tl agar-agaria. Toivomuksena saada parempi rakenne.
Pelkona oli, että joudun lohkomaan paloja, mutta toimiihan palashamppookin.. Kuvittelin että rakenne muuttuu vielä nesteen jäähdyttyä niin en uskaltanut lisätä enepää.
No, mutta! Liiallinen kiinteys oli turha pelko :( Aika liruksi jäi! Ehkä jopa ruokalusikallinen agar-agaria tai sitten esim. perunajauhoja!!
Jotenkin sain päähäni, että perunajauhoista tulisi tapettiliisterimäinen rakenne (?) niin siksi valitsin tuon agar-agarin. Ja kun sitä sattui valmiina olemaan.
Sama noiden yrttien kohdalla. Niitä oli valmiina ja ne ovat myös paljon käytettyjä kosmetiikassa. Tosin usein eteerisinä öljyinä tai liotettuna alkoholiin..
Laitoin pulloon vielä kaksi kanelitankoa ja muutaman tipan hampunsiemenöljyä.

Edelleen tuo shamppoon koostumus oli liian liru. Ei ollenkaan kiva. Tuoksu oli ihan ok. Ehkä tämä seos olisi kuitenkin parempi esim. hiushuuhteena kuin shamppoona, eli nesteenä viini tai etikkavesi? Eivät hiukset likaisiksi jääneet, mutta koska pähkinät ei juurikaan vaahtoa ja aine oli niin lirua niin pesutapahtuma ei ollut kovinkaan nautinnollinen. Aine valuu helposti kasvoille ja silmiin.
Ja ehkä sitä on tottunut liian hyvään noiden palashamppoiden kanssa ;) Vaikka alkuun olin kovinkin epäileväinen niin ne toimii ja vaahtoaa!!

Voi olla, että innostun vielä kokeilemaan, mutta toistaiseksi laitan pähkinäkosmetiikka-kokeilut jäihin ja käytän sitä vain pyykkäämiseen ja siivoukseen. Niissä kokemukset onkin erittäin positiivisia! Varsinkin nyt kun olen tehnyt huoneenlämmössä säilyvää  pähkinäpesuainetta! Laitan siitä lisää myöhemmin.

Mielelläni kuulisin vastaavista kokeiluista "kotikosmetiikan" parissa. Kommentoikaa ihmeessä..


Pähkinäshamppoosta.

2 kommenttia:

  1. Itse käytin perunajauhoa joskus erään kasvojenpesuaineen paksuntamiseen. Koostumus oli paksu ja sitä sai ennemminkin kaapaista kupista. Käsissä sitä sai hieroa kauan ennen kuin kokkareet olivat liuenneet. Laitoin perunajauhoa kyllä liikaa, en tiedä millainen lopputulos olisi tullut vähemmällä määrällä (vähemmän liisterimäinen?) :)

    VastaaPoista
  2. Se on kasvojen pesuun ihan hyvä koostumus. Paitsi tietty kokkareet ei ;)
    Hain jonkinlaista "valuvaa".. Kokeilemallahan se oikea määrä löytyis, mutta hitsasi kiinni.

    VastaaPoista