maanantai 3. tammikuuta 2011

Isoäidin tiskirätti


On tullut aikaisemminkin todettua, että tykkään isoäidin neliöistä. Ja kun olen ihan hurahtanut myös itse neulottuihin/virkattuihin tiskirätteihin niin mikäs sen luonnollisempi jatkumo!
Näihin käytin pari rullanloppua. Paksuhkoa (puikkosuositus 4,5 - 5,5) 30%:sta bambulankaa, loput puuvillaa. Pesua suositellaan 40:ssä asteessa ja rätin koko on 15 cm x 15 cm. Kuvittelin saavani enemmänkin näitä rättejä, mutta yllättävän paljon tuo virkkaus vie lankaa!
Oikein tyytyväinen olen lopputulokseen. Rätti on napakka ja sopivan kompakti. Taidan käydä lankakaupassa ja tehdä vinon pinon...

Jos tykkäsit niin käy kurkkaamassa LöytöLaariin. Näitäkin saattaa olla myynnissä :)
4 kommenttia:

 1. Hitsi, pitäis kokeilla noita tiskirättejä! Kuulostaavat hyvältä ja jälleen yksi asia jonka voi tehdä itse! :) En vaan ikinä saa aikaiseksi ostettua lankaa. Saako sitä ihan tyyliin Citymarketista? Ehkäpä tänään! :)

  VastaaPoista
 2. Minä en ole nähnyt paikallisissa tavarataloissa bambulankaa ollenkaan. Ehkä isommilla paikkakunnilla löytyy? Saattaisi olla ainakin Novitan bambulankaa..
  Tämä lanka on paksumpaa kuin Novitan. Puikkosuositus on 4,5 - 5,5 (lisäämpä senkin vielä itse juttuun).
  Ja kyllähän tavan puuvillalankakin näihin tiskirätteihin käy aivan mainiosti!

  VastaaPoista
 3. Ihana!!!
  Pakko saada itellekkin tuollainen.
  Villaiset vaippahousut vielä kesken..
  Niin ja yksi tiskirättikin :D

  VastaaPoista
 4. Kiva idea :D Bambulangat odottelee tuolla laatikossa, että niitä tiskirättejä alkaisin neuloa. Monia kivoja ideoita on ihmisten blogeista löytynyt, ei tartte ainakaan yhdellä ja samalla mallilla tehdä :D

  VastaaPoista