lauantai 1. tammikuuta 2011

ImeläTina


Nyt kun sain puhuttua meille raketittoman vuodenvaihteen (kävimme katsomassa kaupungin tarjoaman pyrotekniikka shown) niin aloin nipottamaan tinojen kanssa. Voisiko löytyä vaihtoehtoja (ja suht järkeviä sellaisia) joka vuotiselle myrkyn sulattamiselle??
Netistähän löytyi idea sokerista. Kun muut sulattivat tinaa, kokeilin minä sokeria. Uusi kauha ja pari ruokalusikallista sokeria. Sokeri alkoi sulaa tosi nopeasti, joten pienensin lämpöä. Kannattaisi varmasti aloittaakin pienemmällä lämmöllä. Meillä oli tinan sulattamisesta levy täysillä.


Ja luulempa, että hötkyilin sen sokerin kanssa ja heitin turhan aikaisin veteen. Kiire tuli myös noukkia imeläTina sieltä pois. Hokasin heittäessäni, että sokerihan liukenee veteen.... Ensi kerralla lunta veden joukkoon. Sokeri on varmasti helpompi poimia sohjosta!
Kuitenkin sain sokeritinani! Miltäs näyttää? Kovasti on röpelöinen ja minä olen erottavinani ihan selvän lohikäärmeen profiilin..


Ensi vuonna joko pitkä "kypsyttely" kauhassa tai sitten voisi tehdä esivalmisteluja. Sulattaisi sokerin voinokareen ja kermatilkan kera. Siitä jos paloittelisi valmista karamellia palan kauhaan, sulattaisi, kippaisi,  analysoisi ja söisi...


4 kommenttia:

 1. Näyttää ihan lohikäärmeeltä, kuten sanoit.
  Onko se lohikäärmeen vuosi?

  VastaaPoista
 2. Piti ihan googlettaa ja näytti olevan Kanin vuosi :)

  VastaaPoista
 3. Hienoa Teija!! Minulla oli ihan samat ajatukset ja inhoan raketteja.
  Nyt sitten maattiin kaikki kuumeessa ja sain raketittoman uudenvuoden :D

  Minulla oli tarkoitus testata kynttilöillä valua. Ouluradiossa oli sellainen vinkki. Jämä kynttilä vain tinakauhaan! Sekin jäi testaamatta.
  Mutta ensi vuonna!!

  VastaaPoista
 4. Hyvä idea tuo jämä kynttiläkin!

  Kyllä se järjestetty ilotulitus on ihan eri kuin että itte näperrät sormet kohmeessa muutaman hassun raketin taivaalle. Näät sitten ehkä ne pari viimestä hiipuvaa välähdystä kun kömmit lumipenkasta juostuasi pois lentoon lähtevän raketin luota.
  Nyt oli tehty erilaisista raketeista kaunis näytös. Ja jos kaikki paikalla olleet jättivät ne omat ostamatta niin onhan siinä jo jonkunlainen hyötykin saavutettu.

  VastaaPoista