maanantai 28. kesäkuuta 2010

Strawberryfields for ever


Sain sitten mansikkamaankin kuntoon ja siivekkäiden sekä piikikkäiden harmiksi verkotkin viriteltyä. Muutaman taimen sentään sain pidettyä kasvimaan mylläyksen ajan henmgissä, että jospa koska kun saataisiin jokunen napostelumansikka tänä kesänä.
Hallaharso pilkottaa kulmasta ja siellä alla ovat herkkääkin herkemmät kesäkurpitsat.

Kasvaario

Basilikasta on kerätty paljon satoa ja yksi puska innostui kukkimaan.

Tämä ei niitä huonompia hetkiä ole kun pääsee harventamaan salaattia... Nam! Toinen laarillinen salaattia laitettu jo itämään.

Tänään napsin tomaateista varkaita ja löysin monta kukintoa. Hyvältä näyttää :)

Kasvihuonekin tuli kastettua "kasvaarioksi" ja tänä herkkänä hetkenä mietimme josko kasvaariossamme viljeltänee muutakin kuin huumoria. Jonka laadustakin voi olla montaa mieltä.. Mutta nyt näyttää että satoaikana on huumori kaukana ;)

maanantai 7. kesäkuuta 2010

Bataatin uusi koti

Bataatti näyttää uudessa kodissaan kovin pieneltä :) Juurella kivi tukinarun painona ja vieressä basilikapuska. Saas nähdä tuleeko pikkubataatteja... Palaamme asiaan nuppujen/kukkien ilmaannuttua.

Kasvihuone sisältä..

Ensimmäisenä laitoin salaatin siemenet itämään. Toiveissa päästä pian haarukoimaan salaattia ;)

Oveen puutarhurin sydän <3


Tomaatintaimet ja tukinarut. Oikealla paprikaa.


Ovesta oikealle. Pyöreät "laatat" on lehtikuusta. Peräisin vanhempieni takapihalta kaadetusta lehtikuusesta. Isä sahasi ne silloin "laatoiksi" ja ovat kuivuneet useamman vuoden. Emme käsitelleet niitä mitenkään koska tulevat katon alle. Käsittääkseni lehtikuusi on erittäin säänkestävää?


Vasemmalla. Astioissa näkyy bataatti, maissia ja chilit. Basilikapuskia myös muutama ja matala auringonkukka. Tuota ovea jouduimme lyhentämään aika radikaalisti. Ovesta tulikin näin lasiovi :)


Amppelit ja tomaattien tukinarut on sidottu yläorsilla oleviin heinäseipäisiin tai itse orsiin. Sinisessä ruukussa pienenpieniä laventelintaimia. Kaikista taimista huomaa kyllä, että ovat aika kauan odotelleet valoisampaa asuntoa :/


Tässä vielä chilit.. Kovin ovat kaikki vielä pieniä ja vähän nuupahtaneitakin istutuksesta, mutta palataan asiaan muutaman viikon kuluttua ;)
Vielä on tarkoitus istutella yrttejä ym. pientä, mutta tässä suurimmat jo on. Seuraavana olisikin listalla mansikkapenkin laitto (mansikat ovat ruukuissa aika surullisen näköisiä) ja kesäkurpitsoiden penkin teko. Hevonkakaa ja kohopenkkiä...

Kasvihuone ulkoa..


Tässäpä muutama vaihekuva rakentamisen ajalta ja viimeisessä kuvassa ollaan jo hyvin lähellä valmista. Katto on, ikkunat on, ovi on... Helmat puuttuu ja harjapelti. Ja tietysti kasvit :)
Katto ja päädyt on tehty valokatteesta ja taisi olla kallein yksittäinen ostos koko hommassa, mutta on kyllä helppo laittaa verrattuna siihen, että olisi alkanut kattoa sovittelemaan ikkunoista.Taidettiin säästää monet ärräpäät ;)
Alakuvassa näkyy jo tiilisommitelmat lattiaksi :) Malttamattomana hyökkäsin kantamaan romppeita sisälle. Kohta pääsee sisustamaan, istuttamaan... Miestä saan kauniisti kiittää rakentamisesta.
Malttaa, malttaa... Tovi vielä :)