torstai 16. joulukuuta 2010

Pähkinäkeitoksia


Kolme pähkinää murskattuna ja ½ litraa kiehuvaa vettä. Pähkinämurska esim. tölkkiin ja kiehuva vesi päälle. Anna jäähtyä ja ässehtiä. Sihtaa ja pullota.
Ei ole vaikeaa, eihän?!
Tällä liuoksella olen nyt sitten pessyt astioita, keittiön kaapinovet, hellan, tiskipöydän, ovenpielet, vartalon ja hiukset. Olen käyttänyt sitä myös kasvovetenä päivittäin.

Aloitamma kasvovesikokeilusta.
Olen ihmisiä, jotka meikkaavat harvoin. Ja silloinkin käytössä on vain BodyShopin meikkipuuteri ja ripsiväri. Normi päiväkäytössä on toistaiseksi ollut Dermoshopin kasvovesi ja talvisin kosteuttamassa energiavoide. Kunhan nuo loppuu, niin seuraavana kokeilen puhdistukseen ja kosteutukseen Lushin Breath-of-fresh-air puhdistus ja kosteutusainetta. 2in1 :)  Tämä pohjustuksesta..

Oli kieltämättä kovin virkistävää puhdistaa kasvot jääkaappikylmällä pähkinävedellä :D Jätin kosteutuksen puhdistuksen jälkeen tekemättä. Kasvojen kuivuessa tuntui pientä kireyttä ihossa, mutta muuten en sen jälkeen osannut kosteusvoidetta kaivata. Eli ei ainakaan kuivata, muttei erityisemmin kosteutakkaan. Mielelläni kyllä sen kosteusvoiteen naamaan sipaisen.. ainakin iltaisin.

Hiukset ja vartalon pesin myös samaisella pähkinäliuoksella. Annostelu on kyllä hankalaa! Ja kun liuos ei erityisemmin vaahtoa niin tulee tunne, jotta haluaisi lisätä ainetta. Jätin kuitenkin lisäämättä. Ilmeisesti laitoin sopivan määrän koska hiukset tuntuivat puhtailta.
Hieroin ensin manteli-öljyhoidon hiuksiin. Sen jälkeen pesin hiukset kahdesti (teen niin aina öljyhoidon jälkeen) noin kahdella ruokalusikallisella/kerta (arvio!!) pähkinänestettä. Luin kyllä viinietikkahuuhtelusta, mutta viimeistelin homman banaanihoitoaineella. Olen ollut tyytyväinen ja jatkan kokeiluja.. Myös sen viinietikan suhteen.
Saunan jälkeen rasvasin ihon kuten normaalisti. Olen käyttänyt Lushin saippuoita, shamppoita ja hoitoaineita ja saanut niillä ihon melko hyvään kuntoon. Aikaisemmin oli tosi ongelmallinen iho talvisin. Rasvauksesta huolimatta iho kutisi ja hilseili. Rasvaan kyllä yhä, mutta nyt iho ei enää hilseile saati kutia!!! Ja pähkinäliuoksella sai hyvin pestyä, mutta lirumaisen nesteen annostelu on yhä hankalaa ja se kylmä neste... Jos ottaisi johonkin kippoon/pulloon pesunesteet lämpiämään jo saunaa lämmittäessä....?

○○○
Pesen ovenpielet ja pyyhin pölyt yleensä pelkällä vedellä. Tai suihkautan suihkupullosta laimennettua toluvettä ennen pyyhkimistä. Nyt käytin toluveden tilalla pähkinäliuosta. Lika kyllä lähti.
Rasvaiset sormenjäljet keittiön kaapeista ja ovenpielet ja hella putsaantui pähkinäliuoksella ja bamburätillä. Nyt olikin oiva ajankohta nesteen testaukseen; armotonta siivousta ennen pyhiä. Ja tytön synttäreiden jälkeen se liuos vielä koetukselle joutuukin :/

Seuraavaksi teen pesuaineliuoksen kotiäidiltä löytyneen ohjeen mukaan. Eli kopsaan sen tähänkin.

1 litra vettä
1 dl pähkinämurskaa
1 rkl soodaa
Loraus alkoholia (esim Sinolia)

Liuota pähkinöitä ja keitä hiljaisella lämmöllä noin 10 minuuttia. Varo kuohumista. Jäähdyttyä lisää sooda ja alkoholi. Säilyy huoneen lämmössä!!

Tätä jos tekisi pullollisen tiskikonetta varten (annostelu pesuainelokeroon n. 1- 2 rkl) ja laittaisi osan suihkepulloon käsinpesua ja siivousta varten. Jääkaapissa voisi sitten säilytellä virkistävät kasvovedet :D

Tähänastisten tulosten perusteella olen ihan tyytyväinen. Pähkinäliuos jää varmuudella siivoukseen. Kosmetiikan parissa jatkan kokeiluja. Vielä liian aikaista sanoa sen kummemmin kun testauskertoja ei kuitenkaan ole takana kovin montaa.

Täällä yksi shamppookokeilu.

9 kommenttia:

 1. Olipa kiva juttu!!
  Kokeilen kyllä itsekkin tuota hiuksiin!!

  VastaaPoista
 2. Kannattaa ainakin testata passaako itselle.
  Tuo koostumus on kyllä hankalaa.. Meinaa lirahtaa pesuaine käsistä lattialle. Vaikkei tuo kolmesta pähkinästä keitelty neste hinnan kiroissa ole :D niin ei sitä tuu pitemmän päälle käytettyä, jos tuntuu hankalalta. Luin, että jotkut laittaa perunajauhoja joukkoon. Pitää miettiä ja testailla..

  VastaaPoista
 3. voiko tuohon laittaa mitä vaan alkoholia? käykö ihan tavallinen juotava viinas?

  VastaaPoista
 4. Minun käsittääkseni voi hyvinkin laittaa. Kunhan se on tarpeeksi tujua, että toimii säilöntäaineena :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä käy, mikä tahansa alkoholi. :) Ja jotain eteeristä öljyäkin voi käyttää. Itse lisään sen soodan jo keittovaiheessa, kun se estää sitä kuohumista niin hyvin. Alkohlit nakkaan vasta jäähtyneeseen litkuun. :)
  Mimmis

  VastaaPoista
 6. Hetkinen...mistä pähkinöistä te puhutte..? Onko nämä niitä pesupähköitä, samaisia joilla pyykkejä pestään?
  Jos on niin voihan vitsit, täytyypä kokeilla tehdä näitä liuoksia.

  VastaaPoista
 7. Kyllä, kyllä.. samoja pähkinöitä ovat :)

  VastaaPoista
 8. Kaupan kosmetiikkahyllyillä on ainakin ollut kasvojenpuhdistusaineita, joiden pullot on tehnyt litkuista vaahtoa. Jos vaikka semmoisen uusiokäyttäisi ? ;)

  VastaaPoista