lauantai 11. joulukuuta 2010

Joulupulla menee pipariksi

Jouluntuoksunantaja numero yksi on Piparipulla. Meillä jo monet vuodet kuulunut joulunajan kahvipöytään. Eikä ole mitenkään haastavaa tehdä joulunkiireiden keskellä. Varsinkin jos käytät valmista piparitaikinaa.
Itse teen rahkapullataikinan. Sen välissä maistuu valmis tai itsetehty piparitaikina yhtä hyvälle.


Välillä olen tehnyt korvapuustin mallisena ja pitkokin on väsätty.. Mutta suosituin on kuvassa oleva, Spinny-pullan mallinen piparipulla. Teen ne silikonisissa muffinivuoissa. Arkisemmin raesokerilla päällystetty. Juhlavamman saa esim. vaniljatuorejuuston ja tomusokerin seoksesta, valkosuklaasta, tomusokerikuorrutteesta... Hmm... mahtavia tuoksuja :)

Piparipullaa bostonissa

○○○○

Tässä voisilmäpullien tuunausvinkki.
Vähän jouluisempaa tatsia peruspullaan. Kauli pullataikina paksuksi levyksi ja ota piparimuoteilla pullia. Minä voitelen pullat ja nipsautan saksien kärjellä pienen aukon pullaan. Sinne voisilmä, päälle kanelisokeri ja uuniin.Toinen tuunausidea tuli tänään leipoessa. Pullan päälle olisi voinut laittaa pienemmällä piparimuotilla piparitaikinasta tai murotaikinasta koristeeksi piparin. Mutta koska piparitaikina tuli jo käytettyä niin nyt näin :)
On muuten ainakin meidän lapsille mieluisa tapa tehdä pullia ja sämpylöitä. Muotit kehiin muulloinkin kuin jouluna!!

2 kommenttia:

  1. Pelastit joulukahvipöytäni. Tunnelmallista joulua sinulle.

    VastaaPoista