torstai 2. joulukuuta 2010

Jäälyhtyjä

Jäälyhdyt ovat talvisin ihan must!
Nyt pakkasten saavuttua hyvissä ajoin, innostuin kaivelemaan esiin ämpäreitä. Värjättyjä lyhtyjä olen tehnyt ennenkin punajuuriliemellä yms. Ja onhan ihan perus jäälyhtykin kaikessa yksinkertaisuudessaan myös todella kaunis, kun kynttilän valo liekehtii ja heijastuu jäästä.
Nyt teki kuitenkin mieli kokeilla jotain uutta. Havuja on ollut... pihlajanmarjoja on ollut... käpyjä on ollut. Mutta kukkia ei ole ollut!! Ajatus kukista talven keskellä alkoi viehättää. Joten hain K-kaupasta Reiluja ruusuja nipun. Tulppaanitkin olisivat olleet varmasti ihania, mutta tein valintani perustuen hintaan. Jälkeenpäin tuli mieleen, että olisihan sitä voinut kysäistä kukkakaupasta poisheitettäviä. Ja jos sattuu maljakossa olemaan valmiina kukkia niin aina parempi :) Niistä voi nauttia aikansa ja jäädyttää ne sitten lopputalven iloksi.


Tässä  vähän vinkkiä tekemiseen. Mulla oli pari pikku floppia ensimmäistä tehdessä, joten toisen kanssa olinkin jo ihan pro...


Ylhäällä näkyy rakenne. Tuo keskimmäinen ämpäri (voi käyttää myös vaikka maitopurkkia) ei ole ollenkaan pakollinen, mutta helpottaa kyllä kovasti!! Minulla on vanha punnus painona, jotta pienempi ämpäri pysyisi paikoillaan. Kukat sitten voi asetella mielensä mukaan. minä huomasin, että parhaimmin pysyvät paikoillaan ylösalaisin. Kävi myös mielessä pelkkien kukintojen käyttäminen (siihenhän kelpaisi myös kuivatut kukat, jos sattuu olemaan..), mutta kun nyt oli komeat lehdet niin ajattelin niidenkin kauneusarvoa :)

Alakuvassa on rautalangan pätkä kiepautettu varren ympärille ja sankon reunan alle. Pitää kukan hyvin paikoillaan. Varret kannattaa leikata pois ihan lopuksi, lyhdyn irroitus vaiheessa. Se käy kaatamalla kuumaa vettä sisempään ämpäriin ja isomman ämpärin reunoille.


Muutama tunnelmakuva :)

5 kommenttia:

 1. Ihania!!!
  En ole hoksannutkaan tuota sisä-ämpäri ideaa1
  Takuulla auttaa! Monasti on jäätyny umpijäähän tai sitten paniikissa tullu kaadettua liian aikaisin!!

  VastaaPoista
 2. Ja koristelu on helpompaa. Jos tekee esimerkiksi raidallisia lyhtyjä..

  VastaaPoista
 3. Tykkää kans!
  Mulla on umpijäässä oleva jäälyhty parvekkeella, jossa reunoilla hyasintit. Se nyt siin odottelee kevättä....

  VastaaPoista