torstai 9. joulukuuta 2010

Bifiduksen herääminen ja tutkimusmatka..

Ärsyttävän rauhallisesti pikku Bifidukseni kellui ensimmäisen kokonaisen päivän maitokylvyssään.
Kun aamulla avasin lasipurkin kannen, tuli sieltä ihan selvä piimän tuoksu. Alkoi välittömästi tehdä mieli viiliä... Kaatelin kuitenkin kylpymaidon purkista pois kylmän viileästi. Ja ihan liruahan se olikin. Uusi maito purkkiin ja taas huokaillen odottamaan, heiluttelemaan purkkia ja odottamaan...
Onneksi Kotiäidin herätysohjeissa valmisteltiin jopa neljän vuorokauden herättelyyn. Mutta se viehko piimäntuoksu lupaili jo..

○○○○

Siitä vesikefiiristä.. Kotiäiti tiesi jo kertoakin, että se siideri ja vesijuoma ei maitosienellä onnistu. Tai on erittäin epävarmaa. Eikun siis hakemaan vesikefiirin siemeniä..

Hakiessa törmäsin jatkuvasti teesieneen eli volgansieneen eli kombutsaan. Ehkä jokusen vuoden päästä alan kiinnostua, sillä sanotaan kombutsan tarkentavan näköä ja on käytetty kosmetiikassa mm. ryppyvoiteissa. Mutta toisaalta; mihin sitä ryppyvoidetta tarvitsee kun on tarpeeksi huono näkö ;)
Ja ei tuo viiden litran teepurnukka, ole niin kamalan esteettinen..
Hurjan mielenkiintoista, mutta taidan toistaiseksi pysyä rooiboksessa..

Eli hakusanalla vesikefiiri ei juuri kummoistakaan löydy, mutta "water kefir" tai pelkkä "kefir" niin johan..
Dom`s about kefir in-site sivu on aika perusteellinen ja monessa mainittu. Itse pidin sitä vähän sekavana, mutta mulla harvoin on aikaa ja hiljaisuutta keskittyä rauhassa. Mutta tässä on helppolukuinen ja miellyttävä sivu. Ja sen mitä olen itse ehtinyt lukea niin vaikuttaa aika perusteelliselta videoineen. Ja kookoskefiirikin mainittu!
Ja varsinainen löytö on Kefirlady.  Siellä on saatavana näitä vesikefiirin siemeniä!!!!

○○○○

Toinen aamu ja Bifidukseni on jumahtanut piimään!!!


Aamu-unisena aloin heiluttelemaan purkkia ja siellä tapahtui vain nytkähdys normaalin loiskahduksen sijaan. Jes! Bifidus on hereillä ja samantein olin minäkin.
Sihtasin (uskalsin käyttää hyväkuntoista, metallista siivilää) Bifiduksen pois piimätilkasta (jota en ottanut talteen), laitoin lasipurkkiin puolisen litraa luomumaitoa ja tipautin Bifiduksen joukkoon. Huomisaamuksi luvassa smoothie?

3 kommenttia:

 1. Kiitos linkeistä!
  Minulla oli eilen itkun paikka, mies lämmitti puuhellaa ja kefiirit vieressä.. Kookosmaito oli jo todella kuumaa! Että se kokeilu nyt keskeytyi ja toivon sienien toipuvan. Onneksi aamulla näyttivät olevan elossa.
  Minä taidan tilata vesi kefiiriä.
  Äitini on muuten pienenä omistanut volgan sienen ja kehui sitä.
  Itse olen ihan koukussa poreilevaan kefiiriin... Liiankin hyvää kun eilen vedin litran päivän kuluessa :D

  VastaaPoista
 2. Hups! Toivottavasti sienet toipuu!

  Minä taidan läträtä vielä hetken maitokefiirin kanssa (kookoskerma ym. häämöttää ajatuksissa..) ja tilata vesiversion myöhemmin.

  Olisi ihan kiva maistaa sitä teetä, mutta oikeesti ihan kamalan näköinen se volgan sieni. Näyttää ihan laboratorionäytteeltä. Turvonnut maksa tai jotain...

  VastaaPoista
 3. :D :D samaa mieltä.. Vesikefiirit olis kivempiä!!

  VastaaPoista