maanantai 1. marraskuuta 2010

Unikot

Kuultohuovutustyö ikkunaan.
En halua keittiön ikkunaan verhoja, mutta pientä näköestettä olen suunnitellut. Tämä ei pimennä, mutta toimittaa hieman verhojen virkaa.


Suunnitelma ja tarvikkeet :)
Tätä työtä varten en tuota luonnosta ole tehnyt, vaan se on peräisin aiemmin tekemästäni kuultokudostyöstä. Aihe ja kuvio ovat pysyneet minulle mieluisana, joten päätin hyödyntää sitä tässäkin.


Ja huovutetaan kukka kerrallaan.


Kun huovutustyö on valmis; seuraava vaihe on "kehystys". Ja kuvasta näkee tarvikkeet. Tuota silitettävää reunanauhaa saa rautakaupasta ja tavarataloista. Väri ei ole minulle ihan mieluinen, mutta sitä tummempaakaan en mistään löytänyt, joten toiseksiparas vaihtoehto....


Leikkaa nauhasta neljä samanpituista suikaletta. Pienemmissä töissä olen halkaissut nauhan, mutta mitä isompi kuva on niin sitä paremmin paksummat reunanauhat tukee työtä. 


Laita painojen avulla yksi nauha suoraksi, huovutustyö ja toinen nauha sen päälle. Reunanauhapaketista löytyy jokaiselle nauhalle sopivat lämpötilat. Tässä käytettiin kahden pisteen lämpöä.
Eli kun olet saanut aseteltua reunanauhat liimapinnat vastakkain ja kankaan siihen väliin mielellään ihan suoraan vielä ;) niin voit silittää nauhat toisiinsa kiinni. Kauaa ei tarvitse raudalla jyystää kun tartunta on valmis. Varmista kuitenkin nauhan jäähdyttyä, että se on tarttunut joka kohdasta.


Siisti reunat.


Minä laitoin reunanauhojen taakse sinitarraa ja kiinnitin suoraan ikkunaan. Toinen vaihtoehto olisi laittaa työ siiman avulla roikkumaan. Silloin on hyvä miettiä etukäteen ripustuksen paikat ja kiinnittää siima tms. narulenksu silitysvaiheessa nauhojen väliin.

7 kommenttia:

 1. Kääk! Ihana!
  Kunhan joskus kasvivärjään omia villoja teen tämmösen :)
  Ja kaikkia ihanaa sulla täällä. Risulintu oli ihan huippu!!
  Pitää oikeen ajan kanssa taas käydä läpi.
  Nyt on vaan kiire laittaa ylös niinkin hassu kuin karvanpoistovaha :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos!
  Sullahan on sitä valkeaa villaa? Tee vaikka tummansiniselle pohjalle lumihiutaleita :) Ite vähä haaveilin, mutta saa nähdä jääkö tältä talvelta tekemättä..
  Ja risulintuja tulee lisää. Jotain kurjen tyylistä olen koittanut vääntää. Tiedä vielä mikä flamingo tulee ;D
  Mihinkäs karvanpoistovahaa? Tuskin lampaisiin..

  VastaaPoista
 3. Tuo lumihiutale idea, on kyllä hieno!
  Sais lapset värkätä, niin olis uniikkeja hiutaleita :D

  VastaaPoista
 4. Hei!
  Aivan ihana idea! Mikä sinulla on tuo pohja mihin huovutit? Olen katkonut huovutusneuloja tässä harjoitellessa koristaa omavirkkamiani tossuja. Tuollaselle pohjalle ehkä minäkin onnistuisin:)

  VastaaPoista
 5. Pohja on kuituharsoa. Sitä saa kangaskaupoista, askartelukaupoista ja tilattua netistä. Löytyy useita eri värejä :)
  On todellakin hyvä pohja kuivahuovutukseen ja kaikki ylimääräiset palat voi käyttää vaikkapa korttiaskarteluun..

  VastaaPoista
 6. Kiitos paljon vastauksestasi! Blogiasi on mukava lueskella ja löytyypä ideoita ihan ittekki toteutettavaksi! Niin että kiitos siitäkin:)
  Cattyla

  VastaaPoista
 7. Aina saa kysyä, minulta jää usein tohinassa asioita mainitsematta ;) Ja kaikista mukavinta kuulla, että on löytynyt jotain hyödyllistä/mukavaa täältä!

  VastaaPoista