torstai 25. marraskuuta 2010

Joulukalenteri ja Joulutähdet piparitaikinasta

Viime vuonna tein piparista mm. Joulutähtikransseja. Ainakaan toistaiseksi ei ole valmistunut ainoatakaan kranssia. Nyt on mennyt aika näperrellessä joulukalenteria ja siinä sivussa tein muutaman yksittäisen joulutähdenkin. Pinkki on kuulema in tänä talvena..


Eli kalenteria näpräiltiin.. Koristelu ideoita pengoin taas netistä ja löysinkin paljon todella taidokkaita juttuja. Muutaman idean nappasin täältä. Tosin minun havun oksat näyttävät noihin verrattuna tuhatjalkaisilta :D , mutta ihan kivaa pursottelutreeniä. Ja olin laiska, enkä viitsinyt tehdä kuin kolme väriä.
Ja Kinuskikissaltahan löytyy ihania malleja lumihiutaleille.


Pursottelussa taisi tosiaan olla rankin homma :) 
Tuon ripustuksen kanssa minulla oli muutama huomattavasti työläämpi idea. Se nyt jää ensi jouluun...
Nyt laitoin hyllynkannattimien väliin (on ruokapöydän vieressä, joten jälkiruoka on ns. käsillä... ) paperinarun ja kiinnitin siihen piparit valkoisella ja punaisella muovitetulla metallilangalla. Ei kaikkein kaunein ratkaisu, mutta toimii tähän "hätään".


Ensin oli tarkoituksena tehdä noista kynttiläpipareista adventtisunnuntaille "luukut". Sitten selän takaa alkoi kuulua "mä haluun ton-ton-ja-ton" niin arvelin, että ehkä paras jakaa piparit niin että homma menee suurinpiirtein tasan. Ensimmäisen piparin saaja arvotaan juhlallisin menoin joulukuun ensimmäisenä.

22. päivän pipari on toisia pienempi piparivarkaan takia. Tyhmää minulta, etten tehnyt yhtään varapipareita... Alkuperäinen suunnitelma oli, että tuo 22. päivän pipari olisi ollut kiinni tuossa aaton piparissa esim silkkinarulla.

Mutta näin saadaan suut makiaksi tänäkin jouluna. Ja yritämme ensivuonna panostaa näytteillepanoon ;)

4 kommenttia:

  1. Aivanki ihana joukkarikalenteri!!
    ps. mistä sait noin hienot ala linkit omiin teksteihin?

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia.

    Klikkaa sitä "LinkWithin"(näkyy harmaalla alaoikealla) niin sieltä tulee ohjeet. Saat sen siitä laitettua omaan blogiisi.

    VastaaPoista