torstai 11. marraskuuta 2010

Energiaverhot

Nimesin nämä energiaverhoiksi, koska punainen on energinen väri. Toisekseen, en halua "joulu"sitäjatätä koska jouluhan on vain yksi päivä vuodesta (tosin sitä nykyään "juhlitaan" monta kuukautta..) ja minulla harvoin on energiaa ripustaa, saati tehdä verhot yhdelle päivälle ;)


Olen ihan tyytyväinen lopputulokseen. Tykkään kankaasta tosi paljon ja kun ottaa huomioon, etten ole vieläkään päässyt sinuiksi ompelukoneeni kanssa, niin jälkikin jopa suht siistiä.
Mietin verhojen käyttöä myös erillisinä kappaleina... Tarkoitan, että yläosa voisi toimia pelkkänä kappana ja alaosan voisi yhdistää myös johonkin toiseen verhoon. No, aika näyttänee.

Enempi tekoprosessista:                                                

Löysin kirpputorilta mieleisen kankaan, mutta ongelmahan on jällen sama kuin viimeksi verhoja tehdessä. Liian lyhyet paneliverhoiksi, joten mitä saumaksi...

Aloin kuitenkin leikkelmään verhoja sopiviin mittoihin. Leikkasin myös kaikki vanhat saumat pois, koska ne olivat jotenkin venahtaneet. Eivätkä myöskään ihan suoraan ommeltuja.

Tein 147 cm pitkät ja 44 cm leveät panelit toisesta verhosta. Saumavaroja jätin leikatessa 2 - 3 cm.


Sitten kaappeja, pussukoita ja laatikoita tongittuani löysin nappeja ja nauhoja. Niistä tulisi yhdistävät lenkit..


Ompelin nauhoista "napinlävet"..


Neulasin ne tasavälein paikoilleen.

Ja ompelin kiinni yläsaumaan.
Sen jälkeen aloin mittailemaan ja mallailemaan yläosan pituutta. Leväytin vanhan paneliverhon lattialle, jonka päälle asettelin uuden alaosan. Siihen mallasin yläosan kangasta, otin mitat ja ompelin kaksi noin 80 cm pitkää yläosaa.


Tämän jälkeen jäljellä oli enää nappien ompelu, silitys ja ripustaminen :) "Helppoa kuin heinänteko" kuten eräs viisivuotias perhessämme hokee..
Jos ei laske kotoa löytyneitä tarvikkeita (napit, nauhat, lanka...) niin verhot maksoivat vain kankaan. Eli 10€!
Tässä verhot yhdessä "sumpussa". Nyt minua vaivaa nuo iankaiken vanhat ruskeat panelit... Ovat vielä liian lyhyetkin! Varmaan tarttis jottain tehrä.

2 kommenttia: