maanantai 6. syyskuuta 2010

Syksyn satoa

Niinhän se kesä taas meni, että kaiken muun viedessä aikaa on tämä bloggaus jäänyt "jäihin". Mietin, että miksiköhän se on aina niin, että ensimmäisenä sitä pistää kiinni ne omat, pienetkin, henkireijät. Onkohan muilla sama? No, kelien ollessa aivan ihanat on lisäharrastuksena tullut lenkkeily ja niiltä reissuilta on kertynyt muutama valokuvakin jotka saattais (minun mittapuun mukaan) olla julkaisukelpoisia :) Mutta sitä ennen bataatti!!! Miten kävi bataatille?
Bataatti on yhä kasvihuoneessa ja on kasvanut ihan hurjaksi köynnökseksi. Kukkia? Ei. Tai ehkä... Kävin tutkimusretkellä viikko sitten ja löysin yhden kuihtuneen kukkasen. MITÄ!!?? Onko siellä kukittu ilman minua B/.....
Kuopaisin multaa ja haroin kauan tyhjää kunnes käteni osui muita juuria paksumpaan ja punaiseen juureen. Varovaisuutta noudattaen seurasin johtolankaa... Tutkimusten jälkeen paljastui, että paljuni on ollut liian matala!! Vai mitä päättelette itse bataatin muodoista.


Ihan kuin olisi tullut pohja vastaan....Ei lienee auta sepittää kalavaleita saaliin koosta.... Kröhöm.. No, paino hieman laski tuosta pesun ja kuorinnan jälkeen. Sitten tämän kohtalo oli päätyä pannulle punaiseen pestoon, valkosipulin ja tomaatin kera. Kypsytys ja päälle pastaa. Muutama kierros pannulla ja hus! lautaselle. Päälle paahdetut kurpitsansiemenet ja viereen hieman salsaa. Olipa hyvää bataattia :)

3 kommenttia:

 1. tämä onkin sitä harvinaisempaa lajia; istuva bataatti! Lienee ollut turvallista istuksia paljun pohjalla... Tai no, syödyksi tuli :D

  omista jutuistaanhan sitä ensin tinkii, mutta usein tieto henkireiästä riittää...

  VastaaPoista
 2. laitas sie veroiloitukseen ammatiksi bataatinviljelijä, niin mie laitan viininviljelijä ;-)

  VastaaPoista
 3. Manna; Niin totta. Se on niin kuin hyvän ystävän kanssa. Ajatuskin lämmittää ;)

  Timppa; :D Teemme näin!

  VastaaPoista