torstai 13. toukokuuta 2010

Viiniköynnöskakku

Yhteistyössä tehty täytekakku. Nuorimmaiseni tahtoi välttämättä viinirypäleitä kakun päälle ja minä halusin kokeilla korityllaa. Jossain netissä olen nähnyt rypäleköynnöksen isomman kakun päällä (Mansikkamäki?) ja on tehnyt ilmeisesti vaikutuksen kun tuli heti rypäleistä mieleeni. Tämä on vain neljän munan kakku ja aikast pieni. Eli tein kääretorttupohjan, joka on laitettu neljään osaan. Kostutus omenamehulla, hillona kirpsakkaa kirsikkahilloa ja täytteenä toffee fluffyä. Sulatin 400g toffeekarkkia purkilliseen vispikermaa, jäähdytin, lisäsin hieman kermaa ja vatkasin kuohkeaksi. Vaniljakreemi tekee fluffystä tosi jämäkkää.

Päällinen siis kermaa ja ensimmäinen korinpohjapursotuskokeiluni. Kun alkuun pääsi niin sujuu helposti, mutta kermavaahto oli turhan löysää (viimeiset kreemijauhot hulahti fluffyyn) ja keli turhan kuuma -seliseli-... Mutta periaattessa melko helposti saa aikaan näyttävän reunan. Ja ennenkaikkea; kivaa vaihtelua!!
Oksat ovat sulatettua taloussuklaata ja lehdet marsipaania.

On kyllä nopsasti pyöräytetty kakku, varsinkin jos laittaa fluffyn tilalle esim tuorejuusto-kerma sävellyksen niin ei tarvitse jäähdytellä kermoja tuntitolkulla. Se onkin parasta tehdä edellisenä päivänä. Ja noita marsipaanilehtiähän on aina kaapissa jokunen ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti