keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Yrtti-Öljyhoitoaine

Lupailin käyttämäni yrtti-öljyhoitoaineen ohjetta. Hoitoaineeseen tarvitset:


Kunnon kourallisen kuivattua rosmariinia

Noin 4 dl halpaa valkoviiniä

½-3/4 dl manteliöljyäTekeminen alkaa laittamalla kuivatut rosmariinit (tuore kuvausrekvisiittaa) vuorokaudeksi valkoviiniin likoamaan. Minä olen käyttänyt Happy Cat viiniä tähän tarkoitukseen. Hyvä syy ostaa kissapullo ;) Mutta kaikki väljähtäneet plörötkin käy....


Tässä viimeisin tilaukseni Pienestä Tuoksukaupasta.

200 ml manteliöljyä maksoi 5€. Siitä tekee 3-4 satsia hoitoainetta. Seuraavaan erään kokeilen hampunsiemenöljyä. 50 ml maksoi 2,30€. Varmasti myös elintarvikkeeksi tarkoitettu hampunsiemenöljy käy yhtä hyvin. Voi litrahintakin jäädä kohtuullisemmaksi..

Viimeksi tein tämän hoitoaineen avokadoöljystä ja oli myös hyvä. Vaaleahiuksisille en uskalla tätä suoriltakäsin suositella. Itsellä on punertavat ja ei ole vaikuttanut millään tavoin hiusten väriin. Mitä nyt ehkä positiivisesti...
Vuorokauden kuluttua siemenet sihdataan pois viinistä ja sekoitetaan joukkoon öljy. Sen voi toki laittaa suoraan pulloonkin, mutta itse sekoitin näin koska laitan osan pumppupulloon ja osan lasipulloon. Sekoita huolella ennen pullotusta ja myös ennen jokaista käyttökertaa.Viini ja öljy eivät sulaudu keskenään, joten aina ennen käyttöä lämmitä hoitoaine ja sekoita kunnolla. Muutoin säilytä viileässä. Itse otan pullon (käytän myös pumppupulloja joita on jäänyt dermosilin tuotteista) saunaan ja laitan sen pieneen kiuluun, jossa on kuumaa vettä ja annan olla siellä saunan lämpiämisen ajan. Kunnon sekoitus ja levitän hieromalla öljyhoidon hiuksiin. Jos saunot, öljyn vaikuttaessa 10 - 30 minuuttia, olisi hyvä suojata hiukset vaikka pyyhkeellä.


Ohjeen olen joskus saksinut jostain lehdestä ja se tuli talvella "arkistoinnin" yhteydessä taas näkösälle. Onneksi tuli, sillä tänä pakkastalvena on kaikki kosteutus ollut tarpeen. Tämä päihittääkin kirkkaasti kaikki kaupasta ostamani tuotteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti