keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Pesämuna

Tämä muna viritellään pääsiäisen tienoilla koristeeksi ja jotenkin kummassa sinne aina eksyy muutama mignon muna. Pääsiäispupu on ollut taas antelias..

Muna on tehty paperimassasta ilmapallon päälle. Ensin ilmapallo on vuorattu usealla kerroksella liisteröityjä sanomalehtisuikaleita. Kerroksia saa olla todellakin monta, että saa tukevan muotin! Kuivata aina kerrosten välissä.
Sitten pallo leikataan halki. Kannattaa piirtää mieluinen sahalaita kuvio ja leikata saksilla tai esim. mattoveitsellä. Minulla on kirurginveitsi, joka on askartelussa aivan ehdoton :)
Sen jälkeen voi reunoja ja laitoja vielä vahvistella paperisuikaleilla ja sitten aletaan levittää paperimassaa. Kuivata ja sovittele paloja yhteen. Sakarat kuivuessaan käpristyvät helposti, joten lisäile vähän kerrallaan ja kuivata taas...Tämä on nyt kulkenut mukana 8-9 vuotta ja kestänyt monet pääsiäiset. On myöskin ensimmäinen "oikea" paperimassa työni. Monesti on tehnyt mieli maalata muna, mutta onneksi olen torjunut ajatuksen. Näin on hyvä! Pientä kellastumista tosin on havaittavissa, että jos valkoisella entisöisi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti