maanantai 29. maaliskuuta 2010

Oon tiskirätti, tiedän sen...

Paikallisen käsityöliikkeen -50% korista löysin bampulankaa ja päätin tehdä tiskirätin. Hintaa tälle kokeilulle ei tullut kuin 2.60€. Värivalikoima oli hieman suppea (tasan yksi), mutta jospas sen nyt tällä kertaa sietäisin.
Olen sujuvasti lukenut ekologisista bampu tiskiräteistä ja kestovaipoista. Hygieenisiä ja imukykyisiä. Jos tämä osoittautuu paikkansa pitäväksi niin ehkä raskin sijoittaa bampulankaan hiukan enemmän ja ostaa sitä vihreää (punaista) lankaa.
Tämä lanka on idèna Bamboo lankaa. Puikkosuositus on 5. Ja lanka on 70% bampua ja 30% puuvillaa. Loin 2½ puikoille 40 silmukkaa ja neuloin helmineuletta kunnes työ oli mielestäni valmis :) Yhteen kulmaan tein napinläpi-aukon helpottamaan ripustusta.
Riepu on käytössä ja saamme varmaankin nauttia testituloksista jossain vaiheessa...


Sudenkorento-tiskirätti
Isoäidin tiskirätti

2 kommenttia:

 1. Ja jääny mulla huomaamatta! Hitsi, minä kun kuulin näistä eka kertaa vasta tällä viikolla.
  Sitä se teettää kun on kone poissa puoli vuotta...

  Kerro lisää kestovaippa hommista. Onkos sulla linkkiä?
  Meillä on nyt ollu vissiin pari viikkoa kestovaipat päivisin.
  Ja tarvisin lisää imukykyisiä sisävaippoja.
  Ajattelin jo itsekkin, että voisi olla tämä bambu hyvä!!

  Tosi kaunis tuo helmineulos, taidan kokeilla sitä omaan rättiin.
  En siis osaa 8D, mutta eiköhän netistä ohjeet löydy :)

  VastaaPoista
 2. Etsiessäni ohjetta noihin tiskirätteihin törmäsin samalla kestovaippa-sivustoihin, joissa oli kehuttu bampuvaippoja. Sen tarkemmin en siihen vaippapuoleen perehtynyt kun on itselläni tuon asian tarve jo ohi :) mutta hae sanalla *kestovaippa* niin varmasti löytyy!

  Helmineulos on siitä hyvä noihin rätteihin, että se ei rullaudu ja on napakkaa. Ajattelin, jos seuraaviin laittas vain reunat helmineulosta ja koettais keskelle jotain kuviota..

  Ja helmineulos on helppo! Ensimmäinen kerros 1o, 1n. Seuraava 1n, 1o... Eli aina neulotaan oikeat silmukat nurin ja päinvastoin.

  VastaaPoista