torstai 12. marraskuuta 2009

Paperinarulampunvarjostin

Tässä kuvassa näkyy hyvin aukko jonka tein lampun vaihtamista varten. Sen voi tietysti laittaa mihin kohtaan haluaa. Minä tykkäsin laittaa sen ylös :) Toinen, pienempi aukko tulee itse lamppusysteemiä varten. Ostin sen sähköliikkeestä ja siinä on kierteillä toimiva systeemi. Eli varjostin jää tuon kannan ja se kierteillä kiristettävän osan väliin. Hyvin pitää :)
Keskimmäisessä kuvassa näkyykin se sisäosa hyvin.

Tässä tehdään viimeistä silausta. Valkoinen paperinaru on erikeepperin avulla kieritelty ilmapallon ympärille. Annettu kuivua ja leikattu tarvittavat aukot. Kokeilin lamppusysteemiä paikoilleen, mutta otin sen pois kun lisäsin viimeistä kerrosta. Pujottelin puuhelmiä (mielummin liikaa kuin liian vähän; voi joutua tekemään uuden aloituksen ja ne ei tee työstä siistiä) paperinaruun ja jatkoin kieputtelua liimaisin sormin ;) On olemassa myöskin erilaisia lakkoja/liimoja ym tähän tarkoitukseen, mutta ainakin itselläni tuli ihan hyvä erikeepperillä. Samalla kun kieputellaan lankaa, jätetään helmiä matkan varrelle. Ne jämähtävät hyvin kiinni liimaiseen paperinaruun.
Taas kuivatus ja sitten voikin..


...jo laittaa lampun paikoilleen. Tykkään todella paljon! Valo tule hyvin läpi ja lamppu on kaunis valot päällä ja ilman valoja.
Jotkin "kristalli"helmetkin olisi voineet olla todella kauniita.... Paperinaruakin löytyy lukemattomia eri värejä, että mahdollisuudet varioida ideaa ovat loputtomat! Itse päädyin tähän lopputulokseen koska viereisessä keittiössä on lamppuna valkoinen, pyöreähkö lasikupu. Ja vihreät helmet heijastavat eteisen seiniä :)

5 kommenttia:

 1. Voihan vitsi, makee! tuli mieleen, että sisällehän vois laittaa niitä erivärisiä lamppuja..niin kauan kun hehkuja ylipäätään saa. Sä voisit oikeesti perustaa nettikaupan!!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos jälleen :D
  Ja helpoin tapa tehdä valopallo on tietysti pujotella sisälle näitä jouluisia ledivaloketjuja. Pallon voi sitten jättää pöydälle lampuksi, laittaa johdosta roikkumaan esim. ikkunalle tai vaikka jouluiseen ruokapöytään koristeeksi.
  Tai sitten tehdä ihan pieniä narupalloja ja tehdä ledivaloilla lumipalloketju :D

  VastaaPoista
 3. Ostin eräänä päivänä paperinarusta tehdyn pöytätabletin (orvatever) ja tajusin myöhemmin, että nekin olisi voinnut tehdä itse.. jos hermot riittää.

  VastaaPoista
 4. Tulin katsomaan lamppuideaasi, kun ite olen väsännyt täällä villa- ja puuvillalangasta paperinaru valaisimia ja katson lähinnä kuinka olet kiinnittänyt lampun ja lampunvaihto reijän tekoa myös katselin mihin se kannattaisi sijoittaa.

  Tervetuloa vastavierailulle minun bloggiini ;)
  http://mizuh.blogit.fi/

  VastaaPoista