tiistai 24. marraskuuta 2009

Lisää paperinarusta

Elikkä kranssi valkoisista paperinaruruusuista.
Ruusut ovat yksinkertaisia tehdä. Terälehtien leikkaus yksitellen on aika työlästä puuhaa. Tällä tekniikalla vain taittelet paperinarun, liimaat varren ja pyöräytät muotoa. Lisää tekniikasta vaihekuvissa.
Päällystin sirpin muotoisen styroksin paperinarulla ja liimasin siihen kuumaliimalla ruusut. Lisäilin "lehtiä" ja ripustuslenkin tein paperinarua letittämällä. Senkin liitin kranssiin kuumaliimalla.Sivelin "terälehtiin" vaaleanvihreää kimalleliimaa.
Tarvitset kukkaan paksua paperinarua. Minulla paperinarun leveys avattuna oli 9cm. Leveydet hieman vaihtelee riippuen narun valmistajasta. Siitä leikataan 80 cm pitkä pätkä, joka avataan ja leikataan pitkittäin halki (kuvassa). Eli näin yhdestä pätkästä saadaan kaksi ruusua! Ohut, vihreä paperinaru leikataan 50 cm pituisiksi pätkiksi. Niitä tarvitaan 2/ruusu.


Taittelu aloitetaan tekemällä päähän pieni kolmio, jonka jälkeen häntä taitetaan kuvan osoittamalla tavalla. Jatka taittelua kuvien mukaan.....kunnes sinulla on neliö. Jatka taittelua kunnes paperi loppuu. Tärkeintä on pitää suunta samana ja tehdä päällekkäisiä kerroksia.


Ensimmäiseen taitokseen liimataan "varsi". Eli 50cm:n pituiset pätkät taitetaan kaskeltä ja liimataan taitoskohdastaan. Näin varreksi tulee neljä narua.


Kun liima on hieman kuivahtanut, laita varren toinen pää neliön keskeltä läpi.Vedä naru läpi, ota kiinni viimeisestä taitoksesta ja pyöritä vartta. Ruusu alkaa muodostua :) Sulje liimaamalla tai langalla viimeinen taitos kiinni varteen.


Ruusu on valmis ja käyttötarkoituksia varmasti löytyy!! Itselle tuli kaiken muun ohella mieleen, että tuosta tulisi myös kaunis ruusuke lahjapakettiin. Ja vartta vahvistamalla vaikka kimppu maljakkoon....
Voihan niistä tehdä vaikka tauluja...

  

6 kommenttia:

 1. kiitos ihanan helposta ohjeesta. näitä tuli tehtyä jo muutama :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos selkeästä ja hyvästä ohjeesta! Tässä on juuri valmistumassa äidin 60-vuotispäiville ruusuasetelma :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos hyvästä ruusuohjeesta. Hyvää Joulun odotusta. Talvisin terveisin, lumihiutale pohjoisesta

  VastaaPoista
 4. Kiitokset selvästä ohjeesta. Sanomalehti Kalevassa oli kuva ruususta ja tekotapakin oli yritetty selittää, mutta ei se ainakaan minulle auennut.
  Tällä ohjeella tehtynä minullakin on nyt oma ruusu.

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia kiitoksista :)
  Tämä ruusu on todella helppo, mutta se vaatii sen aha:n, että homma lähtee kulkemaan. Onneksi itsellä oli valmiiksi taiteltu malli, niin siitäkin se oli helppo hahmottaa. Pelkillä sanallisilla ohjeilla olisi saattanut jäädä tekemättä ;)
  Mukavia ruusun taittelu hetkiä kaikille!

  VastaaPoista
 6. KIITOS IHANASTA OHJEESTA, TOSI KAUNIS TUO KRANSSI

  VastaaPoista