keskiviikko 7. lokakuuta 2009

SoijaSuikaleet Paahdettuna


Ihan alkuun on laitettava varoitus. Nämä soijasuikut aiheuttavat suklaan kaltaista riippuvuutta. Näitä on ihan pakko tehdä uudelleen kun on kerran maistanut. Niitä voi dipata sellaisenaan, laittaa wokkiin, risottoon, salaattiin, sellaisenaan lisäkkeeksi... Tortillojen täytteenä ovat ihania!!!
Keitä soijasuikaleita kasvisliemessä, johon voi lisätä paseerattua tomaattia desin tai pari. Puolikkaan pussillisen (Soyappetit 250g) keittää puolessa litrassa kasvislientä, johon on lisätty n. desi paseerattua tomaattia. Myös pyre käy, mutta lisää sitten vähän lientä. Laita liemen joukkoon tuoreita tai kuivattuja chilipalkoja. Itse käytän yleensä kolme palkoa tuohon satsiin. Valkosipulin kynsiä, kokonaisina tai puolitettuina 3-5 kpl. Kiehauta liemi ja lisää soijasuikaleet. Anna kiehua hiljaisesti vartin verran. Valuta. Chilit olen napannut pois ja valkosipulin kynnet jättänyt paahtumaan. Miksei chiliäkin voisi pilkkoa joukkoon....
Voitele sopivan kokoinen vuoka. Isolle satsille uunipelti on hyvä. Tarkoitus olisi saada levitettyä suikaleet yhteen kerrokseen. Voiteluun käytän avokadoöljyä (johon olen myös kehittänyt riippuvuuden). Kaikki öljyt, jotka kestävät 200 asteen kuumentamisen käy. Olen tehnyt myös rypsiöljyllä, jota maustoin seesamiöljyllä. Kumoa suikaleet vuokaan, valuta hieman öljyä päälle ja sekoita. Mausta suikaleet mielesi mukaan. Minun käyttämäni mausteet ovat useimmin: paprika, juustokumina, mustapippuri, suola ja chilirouhe. Currylla tulee myös hyvää :)
Kun olet maustanut ja sekoittanut suikaleet, laita vuoka uuniin grillivastuksen alle (kiertoilma päälle) ja paahda kymmenisen minuuttia 200 asteessa. Ota uunista, sekoittele ja paahda uudelleen. Toista niin monta kertaa, että ovat rapsakoita. Jos saa suikaleet sievästi yhteen kerrokseen niin pari - kolme kertaa riittänee.
Kotikokista löytyy tämä(kin) ohje ja myös soijasipsien ohje Lynxiltä. Kehittelin tämän ohjeen netistä löytyneiden ohjeiden perusteella. Tässä on nyt minun suulle sopivat mausteet. Curry-maustettuja tulee tehtyä myös, yrttiset ovat seuraavana kokeilussa..

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/105184/Paahdetut%20chili-soijasuikaleet
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti